Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Barım’ın menajerliğini yaptığı sanatçıları Gezi Parkı odaklı olaylara planlı bir şekilde yönlendirdiği, sanatçıların toplum üzerindeki etkilerini kullanarak olayların kitleselliğini artırmaya çalıştığı öne sürülüyor. Barım’ın, eylemlere katıldığı tespit edilen bazı sanatçılarla birlikte hareket ettiği belirtilirken, henüz ifadesi alınmayan oyuncuların da bilgisine başvurulacağı öğrenildi.
Sanatçıları Yönlendirme İddiası Araştırılıyor
Soruşturma kapsamında, Barım’ın Gezi Parkı olaylarının yaşandığı 2013 dönemindeki faaliyetleri ile bugün arasında bağ kurularak detaylı bir inceleme yapılıyor. Özellikle Barım’ın, Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora ve Çiğdem Mater gibi isimlerle yoğun bir iletişimde olduğu iddiaları dikkat çekiyor. Barım’ın, sanatçıları eylemlere yönlendirdiği ve bazı olaylara bizzat katıldığı bilgisi de dosyada yer alıyor.
Soruşturmada bugüne kadar Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Mehmet Günsür, Ceyda Düvenci, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu ve Nehir Erdoğan gibi sanatçıların "tanık" sıfatıyla ifadeleri alındı. Diğer oyuncuların da savcılık tarafından ifadeye çağrılacağı kaydedildi.
Sektörde Tekelleşme İddiaları Gündemde
Ayşe Barım hakkında yalnızca Gezi Parkı olaylarıyla ilgili değil, aynı zamanda sektörde tekelleşmeye neden olduğu iddialarıyla da bir başka soruşturma yürütülüyor. Barım’ın, kendisine karşı çıkan bazı oyuncuları piyasadan uzaklaştırmaya çalıştığı iddialarıyla ilgili deliller toplanıyor.
ID Danışmanlık Limited Şirketi’nin kurucusu ve ortağı olan Barım’ın, sektördeki etkin konumu nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olduğu ve bu durumun savcılık tarafından da detaylı olarak incelendiği ifade edildi.