"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem Ünlü oyuncu Ahu Tuğba hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu Ahu Tuğba hayatını kaybetti

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında yaşamını yitirdi.

Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, yaptığı açıklamada, "Oyuncu Ahu Tuğba'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz," ifadelerini kullandı.

Ahu Tuğba, Nisan ayında Miami'de geçirdiği trafik kazası sonrasında uzun bir süre hastanede tedavi görmüş, son zamanlarda ise astım hastalığı ile mücadele ediyordu.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Yeşilçam'ın kıymetli sanatçılarından Ahu Tuğba'nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

AHU TUĞBA KİMDİR?

Ahu Tuğba, 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de zengin bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Robert Lisesi'nden mezun olduktan sonra sinemaya adım attı. Yönetmen Metin Erksan'ın, Beyoğlu'nda tesadüfen karşılaştığı Tuğba'ya film teklif etmesiyle sinemaya başladı.

Henüz ortaokulda sinemaya yönelen Tuğba, oyunculuk tutkusunu sürdürmek için Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili Bölümü'ndeki eğitimini yarıda bıraktı. 1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinemasında tanınan Tuğba, "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" gibi filmlerdeki performanslarıyla hafızalarda yer etti.

Aynı zamanda gazino sanatçısı olarak da sahne aldı ve 1987'de "Buyur Gel/Mırnık" adlı müzik albümünü çıkardı. Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır gibi dönemin ünlü isimleriyle başrol paylaşan Tuğba, 2006 yılında "Meçhule Gidenler" dizisinde rol aldıktan sonra sinema kariyerine ara verdi. Ayrıca çeşitli televizyon programlarını sunarak da tanındı.

Son yıllarda Miami'de kızıyla yaşamaya devam eden Ahu Tuğba'nın vefatı sinema dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *