"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem Uraloğlu’ndan Instagram ve Roblox açıklaması: Her zaman çözüm arayışındayız

Uraloğlu’ndan Instagram ve Roblox açıklaması: Her zaman çözüm arayışındayız

Mersin'de Instagram ve Roblox'un yasaklanması hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla ilgili yasaklama konusundaki tutumlarını şu şekilde dile getirdi:

Uraloğlu, "Bizim sosyal medya platformlarını yasaklama gibi bir hedefimiz yok. 60 milyona yakın sosyal medya kullanıcısının olduğu bir ortamda, yasakçı bir yaklaşım benimsemiyoruz. Biz, sosyal medya kullanımını genişletme ve geliştirme yönündeyiz. Ancak, sosyal medya platformları bazen demokratik yaklaşımlarımızı yansıtmayabiliyor. Hesaplarınızı bloke edebiliyor veya paylaşımları engelleyebiliyorlar, bu da sorun yaratıyor. Biz, sosyal medya platformlarının faaliyetlerini destekliyoruz ve yasakçı bir zihniyet içinde değiliz. Sosyal medya platformları bizim kadar özgürlükçü olsaydı, bu soruyu bugün bana sormazdınız" dedi.

"ORADAKİ ÇOCUKLARIMIZIN ADINA ÜZÜLMÜŞ OLDUM"

Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişimde olduklarını ve çeşitli konuları bildirdiklerini belirterek, "Yeni bir sosyal medya yasaklanmasıyla ilgili bizim aktif olarak sürdürdüğümüz bir çalışma yok. Ama her halükarda takip ediyoruz. Her halükarda denetliyoruz. Bir çocuk oyun bloğunun ya da portalinin engellenmesiyle ilgili Adana'daki Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararın gereğini biz yapmak noktasındaydık BTK olarak. Onu da yaptık. Ben şunu söyleyeyim. Böyle bir platform olduğu ve bu kadar takipçisi olduğu benim gündemime gelmemişti. Ama mahkemenin gerekçelerine baktığımız zaman gerçekten çocuklarımızın da nelerle olduğuna hep beraber bakmamız lazım. Bunlar bizim çocuklarımız. Onun için onu da ben sizin takdirinize bırakıyorum. Oradaki sadece uygulama noktasında olduk ama devamında da baktığımızda çok net bir şekilde oradaki çocuklarımızın adına üzülmüş oldum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *