"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Gündem Uzmanından kritik uyarı: Bilgisayarınız mavi ekran verdiyse...

Uzmanından kritik uyarı: Bilgisayarınız mavi ekran verdiyse...

Küresel ölçekte yaşanan yazılım sorunu, bankacılık, havacılık ve sağlık sektörlerini derinden etkiledi. Dünya genelinde birçok havalimanında uçuşlar iptal edilirken, bazı bankalarda işlemler yapılamıyor.

Yazılımcı Berkay Çatak, yaptığı açıklamada, bu durumun domino etkisi yarattığını belirterek, Microsoft'un isteklere yanıt vermeyi kesmesiyle, Microsoft ile bağlantılı her şeyin kullanılamaz hale geldiğini vurguladı. Çatak, son kullanıcıların bu durumda yapabileceği bir şey olmadığını ifade etti.

Çatak, "Bölgesel kesintiler olsaydı, VPN kullanarak kişisel işlemler için bir miktar çözüm sağlanabilirdi, ancak bu küresel bir sorun. Microsoft altyapısını kullanan tüm sağlayıcılar, Microsoft'tan yanıt alamadığı için çöküyor. Çöken sağlayıcıları kullanan platformlar da işlemlerine yanıt alamadığı için son kullanıcıya hatalar gösteriyor. Özetle, zincirin en başındaki Microsoft isteklere yanıt vermeyi kesince, Microsoft ile bağlantılı her şey kullanılamaz hale geliyor. Bu durumda son kullanıcının yapabileceği bir şey yok" dedi.

"BİLGİSAYARINIZIN AYARLARINI DEĞİŞTİRMEYİN!"

Çatak, ayrıca bazı Windows bilgisayarlarda da mavi ekran hatasının görüldüğünü belirtti. "Bilgisayarlar ya kurtarma moduna geçilmesini öneriyor ya da hiç açılmıyor. Kullanıcılar bilgisayarlarının ayarlarını değiştirmesinler. Microsoft kaynaklı sorun düzeldiğinde, bilgisayarlar sağlıklı bir şekilde açılacaktır" şeklinde bilgi verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *