"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Uzmanlar uyarıyor: Kurban eti nasıl saklanır? Et yıkanmalı mı?

Uzmanlar uyarıyor: Kurban eti nasıl saklanır? Et yıkanmalı mı?

Türkiye Kurban Bayramı'na gün sayıyor. Kurban etlerini sağlıklı bir şekilde saklamak için ise dikkat edilmesi gerekenler var. Peki, kurban eti nasıl saklanır? Detaylar haberimizde...

Kurban Bayramı ile birlikte milyonlarca Müslüman ibadetlerini yerine getirecek, kurbanlar kesilecek. Peki, ihtiyaç sahiplerine dağıtılan ve buzluklarda saklanan kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?

Uzmanlar kurban etinin muhafa edilmesi hakkında uyarıyor. Kurban etinin parçalara ayrılmasının ardından serin bir yerde 5-6 saat dinlendirilmesi gerekiyor. Etin ısısının düşmesi için üstü kapatılmadan bekletilmeli. Ancak bu sürede, etin böcek ve sineklerden korunmasına da dikkat edilmeli. 

ET YIKANMALI MI?

Yapılan yanlışlardan biri ise eti yıkamak. Uzmanlar etin yıkanmaması gerektiğini söylüyor. Eğer içinize sinmiyor ve yıkıyorsanız, hemen ardından pişirmeniz gerekiyor. Et yıkandıktan sonra buzdolabına koyulmamalı.

KURBAN ETİ BUZLUKTA NE KADAR SÜRE BEKLEYEBİLİR?

Etler dinlendirildikten sonra, derin dondurucuya ya da buzdolabına koyulabilir. Et tüketileceği zaman buzdolabından çıkarılıp sebze bölümünde çözdürme işleminin yapılmalı. Dışarı koyarak çözdürme işlemini yaparsanız, bakterinin artmasına sebep olabilirsiniz.

Et, uygun koşulların sağlanmasının ardından buzdolabında 6 ay bekletilebilir. Bu sebeple, her defasında tüketilecek kadarının çıkarılması gerekiyor. Çözülen etin tekrar dondurulması ise uzmanlara göre sağlık açısından oldukça zararlı. Pişirmeden önce etin oda sıcaklığına getirilmesi daha yumuşak olmasını sağlıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *