"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2520 %0.09
37,1247 %0.28
2.307.956 %-1.538
3.013,35 0,70
Ara
İşçi Haber Gündem Yavaş'tan tasarruf tedbirlerine ilişkin soruya yanıt: Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden gelmiştir

Yavaş'tan tasarruf tedbirlerine ilişkin soruya yanıt: Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden gelmiştir

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı makamında ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir basın mensubunun hükümet tarafından uygulanan tasarruf tedbirlerine ilişkin sorusuna çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Köksal'ı makamında ziyaret eden Başkan Yavaş, basın mensubu tarafından kendisine yöneltilen hükümet tarafından uygulanan tasarruf tedbirlerine ilişkin sorusuna yanıt verdi. 

"Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden gelmiştir" diyen Bakan Yavaş, yaptığı açıklamada şu sözleri sarf etti: 

"Tasarruf yapılması gereken bir şey. İhalelerimizi açık yapmak suretiyle ve kamuoyu ile harcadığımız her parayı kuruşuna kadar internet sayfasında açık şekilde vatandaşa hesap vererek bugüne kadar getirdik. Bizim hayali, hiçbir çılgın projemiz yoktu. Dolayısıyla bu tasarruf tedbirleri mutlaka bizi etkiledi ama sonuçta olumlu yönde etkileyecek. Bizi çok etkilemiyor ama başka belediyeleri ne kadar etkiliyor zaman içerisinde göreceğiz. Ama biraz aceleci çıktılar. Tasarruf ettirelim derken mesela Ankara'da zarar ettiğimiz konular da oldu. Belediye başkanlarının görevi tasarruflu davranmaktır. Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden gelmiştir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *