"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2656 %-0.04
37,1220 %0.35
2.294.392 %0.639
3.014,77 0,73
Ara
İşçi Haber Gündem Yeğeni duyurdu! Teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan ilk açıklama geldi

Yeğeni duyurdu! Teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan ilk açıklama geldi

PKK elebaşı terörist Abdullah Öcalan İmralı'dan mesaj gönderdi. Seneler sonra yeğeni Ömer Öcalan ile görüşme gerçekleştiren bebek katili Öcalan'dan Devlet Bahçeli'nin söylemleri sonrası ilk açıklama...

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı'nda PKK teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın TBMM'ye gelerek konuşmasını ve PKK terör örgütünün sona erdiğini duyurması gerektiğini söylemişti. Bahçeli'nin bu açıklamaları Türk siyasetinde ve vatandaşlarda büyük şaşkınlığa ve tepkilere neden olmuştu. 

BAHÇELİ, TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİNİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Bahçeli, tepki çeken sözlerinin ardından bir açıklama yaptı. Bahçeli, kullandığı ifadeleri şu şekilde açıkladı:

“Bu çağrımın iç yüzünü henüz anlamayan, anlasa bile işine gelmediğinden saptırmaya çalışanlar çok sayıdadır. Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda terörü sıfırlamak, milli birlik ve beraberliği çelikleştirmek amacına matuf ikinci hüküm cümlem şöyledir. 'Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz' diyenlere de sesleniyorum, şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil ne de Edirne, adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız, vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız. Türkiye ve Türk milleti için her fedakarlığı yapmaya, her çileye katlanmaya, lazım gelen her adımı atmaya kararlıyız, inançlıyız, tarih huzurunda diyorum ki yeminliyiz. 'Yeni Yüzyıl, Yeni Hayat, Yeni Türkiye' temelinde bagajları boşaltalım ve milli ülküleri hep birlikte yakalayalım.”

BEBEK KATİLİ ÖCALAN'DAN MESAJ

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan teröristbaşıyla İmralı'da bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme en son 2020'de yapılmıştı.

Ömer Öcalan, teröristbaşı Öcalan'ın mesajını şu şekilde paylaştı:

"23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi'nde Sayın Öcalanile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: Tecrit devam ediyor. koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim. 

Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *