"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber Gündem Yemek yardımı alamayan işçilerin mağduriyeti gideriliyor

Yemek yardımı alamayan işçilerin mağduriyeti gideriliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kredi Yurtlar Kurumunda çalışan işçilerin sözleşmeden doğan yemek yardımını alamaması üzerine harekete geçti. Bakanlık, işçilerin yemek yardımını alması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

İŞÇİ HABER ÖZEL

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde kaloriferci/iklimlendirmeci olarak çalışan işçiler, kurumun il müdürlüklerinin farklı görüşleri nedeniyle toplu iş sözleşmelerinden doğan yemek yardımını alamıyor..

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Enerji İş Sendikasının yazılı başvurusuyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından talep edilen görüş bildiriminde bakanlık, yemek paralarının ödenmesi şeklinde olumlu bir görüş bildirdi.

Sözleşme hükümlerinin iş hukukunun genel prensipleri ışığında, işçi lehine yorumlanması gerektiği ilkesi ile hareket eden bakanlık, Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışanlarını memnun edecek bir yorumda bulundu.

İHTİLAFLARI BİTİRECEK Mİ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görüşünün, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu ve il müdürlükleri arasında yaşanan farklı tutumları bitireceği düşünülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *