"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2520 %0.09
37,1247 %0.28
2.307.956 %-1.538
3.013,35 0,70
Ara
İşçi Haber Gündem Yeni bakanlar TBMM'de yeminlerini etti

Yeni bakanlar TBMM'de yeminlerini etti

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek resmen görevlerine başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti. Yeni bakanlar Meclis'te yemin etmelerinin ardından bugün toplanacak olan Kabine toplantısına katılacaklar. Kurum'un milletvekilliğinin sona ermesiyle AK Parti’nin Meclis'teki sandalye sayısı 264’e düştü.

TBMM Genel Kurulu'da görevinden ayrılan Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu'nun, Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum'un atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu.  Ardından TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Kurum'un bakan olarak atanmasından dolayı milletvekilliğinin düştüğü bilgisi Genel Kurula verildi.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, kabinenin yeni bakanlarını yemin etmeleri için kürsüye davet etti. Kürsüye ilk önce Memişoğlu ardından da Kurum gelerek Anayasa'nın 106. maddesi gereğince TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevlerine başladılar. Yeni bakanlar daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilk kabine toplantısına katılmak üzere Meclis’ten ayrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *