"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2627 %-0.05
37,0565 %0.16
2.311.906 %0.503
3.000,07 0,24
Ara
İşçi Haber Gündem Yeni Pazar Üniversitesi skandalı: YÖK'ten açıklama geldi

Yeni Pazar Üniversitesi skandalı: YÖK'ten açıklama geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde medyada yer alan "hayali üniversite" haberleri üzerine bir açıklama yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde medyada yer alan "hayali üniversite" haberleri üzerine bir açıklama yaparak, bu konuda vatandaşları bilgilendirme ve koruma çabalarını vurguladı.

Kurum, yurt içinde ve yurt dışında eğitim görmek isteyen adayları, YÖK'ün onayına veya bilgisine gerek olmadan kendi imkanlarıyla yükseköğretim görebileceklerini belirtti.

YÖK ayrıca, yurt dışında eğitim almak isteyenlerin, mezun olduktan sonra mağduriyet yaşamamaları için tanınan üniversiteleri önceden kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kurum, bu doğrultuda yurt dışındaki eğitim kurumlarıyla ilgili bilgileri e-Devlet üzerinden ve denklik birimi web sayfasında sağladıklarını bildirdi.

YÖK, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kurulumuz, yurt dışında öğrenim görmek isteyen vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla tanınan yükseköğretim kurumları listesini erişime açmış olup e-Devlet sorgulamalarında veya doğrudan kurulumuza başvurularda bu konuda bilgi alınabilmektedir. Ayrıca Kurulumuz denklik birimi web sayfasında kayıt dönemlerinden önce yurt dışında eğitim görmek isteyen adayları uyarıcı ve bilgilendirici açıklamalar yapılmaktadır.

Kurulumuz, yapmış olduğu bu bilgilendirmeler dışında, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı açıklama ve ilanlarla adayları kayıt yaptırmaya teşvik eden kişi ve kurumlara karşı faaliyetlerinin engellenmesi ve cezalandırılmaları için yetkili makamlara suç duyurusunda da bulunmaktadır. Nitekim bugünlerde haberlerde 'Yeni Pazar Üniversitesi' olarak yer alan suistimallere ilişkin, yaklaşık bir yıl önce, 17 Ağustos 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunulmuştur. Kurulumuz bu konularda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme ve uyarıları titizlikle yapmakta ve gerekli hukuki yolları işletmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *