"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Yenidoğan Çetesi soruşturmasında şok detay: Başhekim dizi oyuncusu çıktı!

Yenidoğan Çetesi soruşturmasında şok detay: Başhekim dizi oyuncusu çıktı!

Yenidoğan çetesi soruşturması, yeni ifadeler ve şüpheli detaylarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığı soruşturmada, Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz’ın NOW kanalında yayımlanan 'Adım Farah' dizisinde çocuk doktoru olarak rol aldığı ortaya çıktı.

Dizide kendi adıyla kamera karşısına geçen Medilife Beylikdüzü Hastanesi'nin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz dikkatleri üzerine çekti. 'Adım Farah' dizisinin bir bölümünde, Türk vatandaşı olmayan bir çocuğa yardım eden bir sahnede yer aldı. Bu durum, sosyal medyada geniş yankı buldu.

Yenidoğan çetesi", Sağlık Bakanlığının denetimine takılmamak için  sahtecilik yaptı

Yenidoğan bebeklerin yoğun bakım ünitelerini ticarethane haline getiren suç örgütüyle ilgili yürütülen soruşturmada, ruhsatı iptal edilen Medilife Beylikdüzü Hastanesi’nin başhekimi Yılmaz, 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Örgüte Bilerek İsteyerek Yardım Etme' suçlamasıyla dosyada yer aldı. Yılmaz’ın ifadesine ulaşıldı ve dosyada adı geçen bazı şahıslarla olan ilişkisini açıkladı.

Opara Bebeğin Durumu Ne?

Yılmaz’a yapılan telefon dinlemelerinde “Opara bebek” ile ilgili detayların geçtiği konuşmalar soruldu. Yılmaz, sağlık müdürlüğünden gelen denetimlerde bu konu hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Opara isimli bebeğin başka bir hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Yılmaz, “Yenidoğan yoğun bakımda genellikle 6 aylık bebekler alınmıyor,” diyerek, bu durumun ardından ilgili sağlık kuruluşlarına (112 ve İl Sağlık Müdürlüğü) sorarak sevki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, Opara bebek olayında hastanede yaşam belirtilerinin olduğunu belirtti ve kendi hastanesi ile şahsının bu durumdan herhangi bir sorumluluğu olmadığını vurguladı.

Opara Bebek neden Hayatını Kaybetti?

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan 26.01.2024 tarihli denetim raporuna göre, 17.01.2024 tarihinde Beylikdüzü Medilife Hastanesi’nden Birinci Hastanesi'ne sevk edilen Micehelle Nwando Opara isimli bebeğin, 18.01.2024 tarihinde sevk edildiği hastanede uygun olmayan tedavi koşulları nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *