"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,3179 %0.07
36,9872 %-0.06
2.280.542 %-0.919
3.017,47 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan'dan acı haber: Yaşamını yitirdi

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan'dan acı haber: Yaşamını yitirdi

Usta oyuncu Mehveş Soydan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yeşilçam'ın usta oyuncularından Murat Soydan'ın 84 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Usta oyuncu Mehveş Soydan'ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı haberde Yeşilçam'ın usta oyuncularından Murat Soydan'ın yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

Murat Soydan 84 yaşamında yaşamını yitirdi. 

Ünlü oyuncunun vefat haberini kızı Mehveş Soydan duyurdu.

MURAT SOYDAN'IN YAŞAMI

2 Ekim 1940'ta Kırklareli'in Lüleburgaz ilçesinde doğan Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan'ın gerçek adı Rüçhan Tercan'dır. Yeşilçam oyuncusu ilk ve ortaokulu Lüleburgaz'da, liseyi ise Edirne'de okudu.

Soydan, üniversite için İstanbul'a gelerek İktisadi İlimler Akademisi'nde okudu. bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitiren Soydan,  aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel'de memurluk görevini icra etti.

Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçen Soydan, sinema hayatına 1966 yılında Nejat Saydam'ın çektiği Kolsuz Kahraman adlı filmle başladı. Filmin kadrosunda Cüneyt Arkın,Fatma Girik ve Suzan Avcı da vardı. 1970'li yılların Jön oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolü paylaşmıştır.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *