"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Yeşilçam'ın usta yönetmeni hayata gözlerini yumdu

Yeşilçam'ın usta yönetmeni hayata gözlerini yumdu

Usta yönetmen ve tiyatro oyuncusu Yıldırım Yanılmaz (78), bir süredir kaldığı Balıkesir Karesi Belediyesi'ne ait huzurevinde hayatını kaybetti.

Acı haberi, Yanılmaz'ın arkadaşı sihirbaz Ferdinand Haralanbidu duyurdu.

Haralanbidu, "Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı, güzel insan Yıldırım Yanılmaz hocamız Balıkesir Huzur ve Bakım Evi'nde vefat etti. Üzücü haberi biraz önce oradaki yetkililerden aldım. Üzüntüm tarifsiz. İyi ki onu bir hafta önce ziyaret etmiştim. Onunla son görüşmemiz olmuş. Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat hocam. Allah sevenlerine ve dostlarına sabır versin. Hocam seni asla unutmayacağım" dedi.

YILDIRIM YANILMAZ KİMDİR?

18 Ocak 1946 tarihinde Zonguldak'ta doğan Yıldırım Yanılmaz, kariyerine 1969 yılında Halit Refiğ'in "Bir Türk'e Gönül Verdim" filminde yönetmen yardımcısı olarak başladı. 1986 yılında yönetmenliğini yaptığı ilk filmi "Düğüm" ile sinema dünyasına adım atan Yanılmaz, ardından "Deniz Gülü", "Yeşeren Asma: Beşiktaşlı Yahya Efendi", "Ölüm Oyunu", "Aptallık Rekoru", "Sıfır Nokta", "Ölüm Oyunu", "Flas" ve "Abdülkadir Geylani: Batmayan Güneş" gibi filmlere imza attı. Ayrıca, Orhan Veli'nin "İlham Perisi Bella" belgeselini yönetti. Yıldırım Yanılmaz, oyunculuk kariyerinde ise "Şengün Konağı", "Çiçek Taksi" ve "Güneş Doğacak" gibi projelerde de rol aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *