"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2569 %-0.08
37,0690 %0.2
2.288.149 %-1.169
2.992,61 -0,01
Ara
İşçi Haber Gündem Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten çarpıcı Türkiye yorumu: Adım adım bunu yapıyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis'ten çarpıcı Türkiye yorumu: Adım adım bunu yapıyoruz

Yunanistan'ın başkenti Atina'da "Jeopolitik Savaş: Sürdürülebilir barış için ön şartlar nelerdir?" başlıklı panelde konuşma yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere değinerek iki ülke arasındaki diplomasiye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Katıldığı panelde önemli açıklamalarda bulunan Yerapetritis, iklim krizi ve Covid-19 salgını gibi problemlerin artık ülke sınırları içerisinde bir problem olmaktan çok dünyayı ilgilendiren problemler olduğunu belirterek Türkiye ve Yunanistan ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu. 

Bir yayın kuruluşu tarafından düzenlenenen panele katılan Yerapetritis'in açıklamalarından öne çıkan söylemler şöyle:

"(Türkiye ile) her konuda mutabık kalmayacağız, bunu biliyoruz. Naif değiliz. Gerilimleri azaltacak, diyalog, diplomasi ve demokrasi yolunu açacak koşullar oluşturmak gelecek nesillere borcumuzdur. Abartılı iddialara kapılmadan, adım adım bunu yapıyoruz. Güzel bir pozitif gündem oluşturduk.

Zira, Ege'de bir kaza olursa, durumu düzeltmek için bir VAR (Video Yardımcı Hakem) sistemi olmayacak. Kaza düzeltilemez. Orta Doğu'da gördüğümüz gibi, kazalar çok kolay bir şekilde felakete sürükleyen sonuçlar doğurabilir. Bu da istemeyeceğimiz bir şey."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *