"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Gündem Yunanistan'da çiçek hastalığı patlak verdi: Ülke alarma geçti!

Yunanistan'da çiçek hastalığı patlak verdi: Ülke alarma geçti!

Yunanistan’da küçükbaş hayvanlarda hızla yayılan çiçek hastalığı vakaları, hükümeti harekete geçirdi.

Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Kostas Çiaras liderliğinde düzenlenen çevrim içi toplantıda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla koyun ve keçilerin 10 gün boyunca taşınmasının yasaklandığı duyuruldu.

Bakan Çiaras, hastalığın ciddi bir epidemiyolojik tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, "Herhangi bir amaçla hayvan taşımacılığı durdurulmuş durumda. Şu ana kadar 104 çiftlikte vakalar doğrulandı ve toplamda 17 bin 500 hayvan itlaf edildi," ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da Koyun Çiçek Hastalığına Karşı Alınan Önlemler – Merhaba İzmir

Çiçek Hastalığı Kontrol Altına Alınıyor

Çiaras, çiçek hastalığının insan sağlığına doğrudan bir tehdit oluşturmadığını, ancak hayvanlar arasında hızlıca yayılma riskinin yüksek olduğunu belirtti. "Ülkemiz, salgının daha fazla yayılmasını önlemek için hızlı ve etkin önlemler alıyor," dedi.

Alınan önlemler kapsamında, 3 kilometrelik bir karantina bölgesi ve 10 kilometrelik bir gözetim alanı oluşturuldu. Taşınma yasağı, besleme, otlatma ve kesim amaçlı nakliyeyi de kapsıyor.

Kaybedilen Hayvanlar İçin Maddi Destek

Bakanlık, hayvan sahiplerine zararlarını telafi etmek amacıyla her kaybedilen hayvan için 150 ila 500 avro arasında tazminat ödeneceğini duyurdu. 

Yetkililer ise hayvan yetiştiricilerine salgın sürecinde kurallara uymaları ve hızlı bildirim yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *