"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2515 %-0.03
37,0372 %0.06
2.304.215 %-0.589
3.027,78 -0,01
Ara
İşçi Haber Bakan Koca'dan 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü paylaşımı

Bakan Koca'dan 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü paylaşımı

Bakan Koca, "Tütün içinde 4 binin üzerinde kimyasal madde ve toksin bulunur. Bu, düşünülenin ötesinde bir tehlikedir. Tütün ürünlerinden vazgeçmek hayatı seçmek demektir" ifadesini kullandı.

Bakan Koca, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü sebebiyle sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tütün ürünlerinden uzak durmanın önemini vurguladı.

Türkiye'de yaklaşık 17 milyon kişinin tütün ürünlerini kullandığını belirten Koca, şu ifadelere yer verdi:

"Tütün içinde 4 binin üzerinde kimyasal madde ve toksin bulunur. Bu, düşünülenin ötesinde bir tehlikedir. Tütün kullanımı, başta solunum sistemi hastalıkları, kardiyovasküler hastalıklar ve kanserler olmak üzere birçok hastalık için risk faktörüdür. Hamile ve emziren annelerin tütün kullanması çocuklarda önemli sağlık sorunlarına neden olur.

Elektronik sigaraların ortaya çıkması ise ayrı ve yanıltıcılığından ötürü önemli bir tehdit oluşturmaktadır. Bu ürünler zararı azaltılmış ya da sigara bırakmaya yardımcı olan araçlar değillerdir. Özellikle gençlerimizi bilinçli olmaya davet ediyoruz. Tütün ürünlerinden vazgeçmek hayatı seçmek demektir."

Bakan Koca yaptığı paylaşımda, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Dr. Belma Akbaba Bağcı'nın konuya yönelik bilgilendirmelerinin bulunduğu videoya da yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *