Şarkıcı Hadise, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşen Gurbet Kuşu Festivali'ne katıldı.

Gurbetçi olmanın özlem, yalnızlık ve kalp kırıklığı demek olduğuna dikkat çeken Hadise, "Annem ve babam 1970'lerde Belçika'ya taşınıyorlar. Ben 1985'te doğuyorum. Orada okula gidiyorum. Tabii ki de iki dil arasındaki farklar inanılmaz. Felemenkçe konuşurken hatalarım çok oldu. Hatta hala 'Aksanından anlıyoruz buradan olmadığını' diyorlar" ifadelerine yer verdi.

Haluk Levent'ten dikkat çeken hamle: Kripto para çıkardı Haluk Levent'ten dikkat çeken hamle: Kripto para çıkardı

"BEN KENDİMİ KENDİME AİT HİSSEDİYORUM"

Gurbetçi olarak başka bir yerde yaşamanın kişiyi "biraz önden" başlattığını dile getiren Hadise, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha güçlü olmak zorundasınız. Dimdik ayakta durmak zorundasınız. Çok güzel bir okul dönemi yaşadım. 2009'da Eurovision Şarkı Yarışması için seçildim. Ülkemi temsil etmiştim Moskova'da. O zaman da burada 'Neden bir gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?' dediler.

Belçika'da da bu zorbalığı yaşadım. 'Bu kız Belçika doğumlu, neden bizi temsil etmiyor?' dediler. Bütün bu duygularla birlikte dimdik ayakta durabilmek benim için çok enteresan bir tecrübeydi. Gurbetçilere 'Kendini nereye ait hissediyorsun?' diye sorduğunuzda, bence bunun cevabı çok kolay değil. Ben kendimi kendime ait hissediyorum."

Editör: Yudum İmal