Amerika'da yaşanan olayda 11 hastanın serum takıldıktan dakikalar sonra kalp krizi geçirmesi hastanede şüphe yarattı. Devamında ise Ortiz'in, serum torbalarına tehlikeli maddeler karıştırdığı iddia edilen video görüntüsü yayınlandı.

Netanyahu tutuştu! Dünya liderlerine tutuklamayı engellemeleri için baskı yapıyor Netanyahu tutuştu! Dünya liderlerine tutuklamayı engellemeleri için baskı yapıyor

ORTİZ, JÜRİ KARŞISINA ÇIKTI

Jüri karşısına çıkan anestezi uzmanı Dr. Raynaldo Ortiz, kendisine karşı yöneltilen suçlamalarla ilgili savunma yapmadı. Savcılar yaptıkları değerlendirmede, Ortiz'in 2019, 2021 ve 2022'de iş yerlerinde çeşitli nedenlerden dolayı aldığı disiplin cezalarına karşılık misilleme yaptığı iddiasında bulundu.

Yargılamanın ardından Dr Raynaldo Ortiz, ciddi bedensel zarara yol açacak şekilde tıbbi ürünlere müdahale etmekten suçlu bulundu. 

Doktor Ortiz ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya. 

O ANLARI, HASTALARDAN JACK ADLERSTEİN ANLATTI

O doktorun kurbanların biride Jack Adlerstein oldu. 18 Yaşındaki Adlerstein, bir motosiklet kazasında kırılan burnunu düzelttirmek için ameliyat masasına yattı. Operasyon esnasında kalp atış hızı, cerrahın ve anestezi uzmanının daha önce hiç tanık olmadığı sayılara fırladığında, Adlerstein'ın prosedürü beklenmedik bir hale dönüştü ve akciğerleri sıvıyla doldu. Ayrıca nabzı kaybedildi.  Operasyonda bulunan bir doktor Adlerstein'ın hayatını kurtardı. O doktor, başka bir hastasıyla benzer bir durum yaşamasıyla, serum torbasının değiştirilmesi talebinde bulundu.

ABD Başsavcısı Leigha Simonton açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

"Dr Ortiz kendisini bir şifacının beyaz önlüğüne büründürdü fakat insanların acılarını iyileştirmek yerine onlara acı verdi."