Taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele etmeye devam ediyor.

Yaşadıkları bu haksızlıktan kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden taşeron işçileri çalışma şartlarından memnun olmadıklarını ve hak ettikleri karşılığı alamadıklarını belirterek kadroya geçmeyi, özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını, hak ettikleri maaşı ve ek ücretleri almayı talep ediyor.

Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden hastane bilgi işlem personelleri çalışanları yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele ediyor.

696 KHK’nın 23. maddesinde şu hüküm yer almaktadır: ‘Hizmet alım sözleşmesi kapsamında niteliği birbirinden farklı hizmet türlerinin bulunması halinde personel çalıştırılmasına dayalı olup olmama yönünden yapılacak değerlendirme her hizmet türü için ayrı ayrı yapılır. Hastane bilgi yönetim sistemi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez.’ Bu hüküm nedeniyle, 2018 yılında binlerce hastane bilgi işlem personeli kadro kapsamından çıkarıldı.

Hastanelerin önemli birimlerinde 7/24 çalışan, kritik görev üstlenen, 6 yıldır söz verilmesine rağmen kadroya geçemeyen hastane bilgi işlem personelleri yaşadıkları mağduriyetin bitmesi adına bireysel mücadele ediyordu.

Staj ve çıraklık mağdurlarına destek büyüyor! Staj ve çıraklık mağdurlarına destek büyüyor!

Yıllardır verilen kadro sözlerinin tutulmamasının ardından harekete geçen HBYS personelleri dernek kurdu. 

ÜYE ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI!

Hızlı bir şekilde üye çalışmalarına başlayan HBYS-DER, Asıl üye ve Fahri üye olarak İl Temsilciliklerine başvuru yapıldığında ilgili işlemlerin ardından kayıt işlemi tamamlanıyor.



TBMM’DE ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELER YAPILDI!

HBYS-DER Yönetim Kurulu Başkanı Funda Musaoğlu Kaya ve yönetim kurulu ekibinin TBMM’de üst düzey yöneticiler ile görüştüğü ortaya çıktı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ak Parti Grup Başkanı ve Vekilleri, MHP Grup Başkan ve Vekili, diğer siyasi partilerin genel başkanları ve milletvekilleri, TBMM İdare Amiri AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy ile görüşmeler yapıldığı açıklayan HBYS-DER, görüşmelerin gündeminin 696 kapsam dışı kalanların kadroya alınması olduğunu belirtti.