İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Alparslan Bayraktar Erzincan'da toprak kaymasının yaşandığı bölgede yeni bilgiler aktardı. Bakan Yerlikaya "Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşlar 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ün bir araç içinde yer aldığı, diğer şoför kardeşimizin de kamyon içinde farklı bir bölgede olduğu değerlendiriliyor." dedi. Bakan Bayraktar ise ilk önceliklerinin vatandaşları oradan çıkarmak olduğundan bahsetti. 

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

"İnsan kaynakları ve personel açısından hiçbir ihtiyacımız yok. Yapılan tüm değerlendirmelerde aradığımız arkadaşlar 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Şu an itibariyle bölgede AFAD, TSK, arama kurtarma, JAK madenciler, sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 1708 personel görev yapıyor. İnsan kaynakları ve personel açısından hiçbir ihtiyacımız yok.

100 dönüme yayılmış bir kütleden bahsediyoruz. Bu kütle içinde bir avantajımız var. Araç içinde olan ve konteyner içinde olan demek bizim metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık. Bu radar taramalarıyla bu araçlar ve konteynerle ilgili bir iz alır almaz oraya odaklanıp mesafe almak istiyoruz. 

Arama-kurtarma personelinin çalıştığı yerde heyelan riski yok. Arama-kurtarma çalışmalarının güvenliğinden taviz vermeden çalışmalara devam etmek istiyoruz. Duamız temennimiz güzel haber vermek. Bu noktada çalışıyoruz. İnşallah hayırlı haber vermek bizlere nasip olur. Medyamız olayı an be an iletmek için gayret gösteriyor. Teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza sürekli bilgi veriyoruz ve talimatlarını alıyoruz. 

Aramayı seri yapmamız lazım. Bunun için avantajımız, radarla radarın derinliğine geldiği mesafede bunlara erişebiliriz. Gece-gündüz durmayacağız arama-kurtarma çalışmalarını sürdüreceğiz. Bölgede bin 708 personel görev yapıyor."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise şu ifadeleri kullandı: 

"Son denetim 2023 Ağustos ayının başında. O heyetin incelemelerinde dün gerçekleşen kaza ile ilgili herhangi bir tespit yok. Kazaya neyin sebep olduğuna dair araştırmamız devam ediyor. Bölgeden ölçüm ve numuneler alınıyor. Endişe edilecek bir şey olmadığın kamuoyu ile bir kez daha paylaşmak istiyoruz çok yakından takip ediyoruz. Birinci önceliğimiz vatandaşlarımız oradan çıkarabilmek. "