14 Mayıs'taki Milletvekilliği Seçimleri'nde AK Parti listelerinden Meclis'e giren Hüda Par'lı milletvekillerinden skandal bir açıklama geldi.

Hizbullah terör örgütüyle bağlantılı olmakla suçlanan Hüda Par'da AK Parti listesinden milletvekili olan Serkan Ramanlı, Meclis yeminiyle ilgili gündemi sarsan ifadeler kullandı.

ANDIMIZ'IN KALDIRILMASINI ÖVDÜ

Ramanlı, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzere olan bir metinin okutulması her sabahın köründe yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü...

Biz parti programımıza da yazdık. Yemin metni değiştirilmelidir diye. Biz o yemin metninin doğru olduğunu düşünmüyoruz.

"NEDEN ALTI OK ÜZERİNE YEMİN EDEYİM?"

Kimse bir ideoloji üstüne yemin etmemelidir. Ben Cumhuriyet Halk Partili değilim. Neden altı ok üzerine yemin edeyim? Biz diyoruz ki bütün ideolojilerden, bütün kalıplardan insanlar sıyrılsın. Türkiye'nin dört bir yanından 600 milletvekili geliyor. Hepsinin dini farklı, rengi farklı, anlayışı farklı, siyasi görüşü farklı. O halde herkes şunun üzerine yemin etsin... Milletin menfaati üzerine çalışacağına yemin etsin. Peki bu ne zaman olur? Anayasa'ya uygun bir şekilde, yemin metninin değiştirileceği zamana kadar olur."

CHP heyetinden Anıtkabir'e ziyaret CHP heyetinden Anıtkabir'e ziyaret

YEMİN ETMEYECEKLER Mİ?

30 Mayıs'ta açılacak olan Meclis'in daha önce açılmasının Hüda Par'lıların yemin resti nedeniyle ertelendiği iddia edilmiş, olayın ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimini olumsuz etkilememesi için bu kararın alındığı öne sürülmüştü.