Milyonlarca seçmeni olan ve TBMM'den en kalabalık üçüncü parti olan DEM Parti hakkında kapatma söylentileri dolaşıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti hakkında dolaşan Türk Bayrağı'nı kaldırdı, İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadı iddiaları henüz teyit edilmeden yasal bir parti olan DEM Parti'yi kapatma söylemlerinde bulunmuşlardı.

Devlet Bahçeli, Bakan Yerlikaya'nın ve Bakan Tunç'un 'DEM Parti'nin yöneticisi' diyerek hedef gösterdiği U.G.'nin tutuklanmasının ardından, DEM Parti'yi hedef alarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Özgür Özel konuştu: ''İadeiziyaret i̇çin henüz başvuru yok'' Özgür Özel konuştu: ''İadeiziyaret i̇çin henüz başvuru yok''

"Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından derhal çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, müfettiş görevlendirilmesiyle oyalanmaktan ve zamana oynamaktan vazgeçilmesi tarihe, ecdada, vatana ve millete namus borcudur."

Bakan Tunç ise, "Böyle bir süreçle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız terörü, şiddeti reddedin. Millet size oy verirken hizmet etsin diye oy veriyor. Terörü destekleyen açıklamalarda bulunursanız o zaman demokratik hukuk devleti buna müsaade etmez yetkili makamlar devreye girer. Kapatılan partiler oldu aynı şekilde aynı yolu izlerse DEM Parti aynı muamele ile karşılaşır diyoruz. Milletten aldığınız yetkiyi kötüye kullanmayın diyorum" ifadelerine yer vermişti.

YARGITAY KAPATMA DAVASINA HAZIRLANIYOR İDDİASI

Hürriyet yazarı Nedim Şener bugünkü köşesinde, Yargıtay'ın DEM Parti'ye kapatma davası açılmasına gidebilecek sürecin ilk adımını attığını iddia etti.

Nedim Şener'in iddiasına göre; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DEM Parti'nin yönetici, üye ve bağlı belediyelerin Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğu iddia edilen fiilleri hakkında savcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi istemiş.

Editör: Yudum Özel