8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 3 gözaltı 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 3 gözaltı

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazanın tüm detaylarıyla incelenmesi ve benzer kazaların önlenmesi için oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu, Atay Uslu başkanlığında toplandı.

Komisyon başkanı Uslu, çalışma sürecine ilişkin bilgi vererek, "Yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile madeni işleten firma yetkililerini dinleyeceğiz." dedi.

‘‘İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ DİNLEYECEĞİZ’’ 

Pazartesi günü DSİ ve AFAD yetkililerini dinleyeceklerini bildiren Uslu, "Salı ve çarşamba günü bölgede, İliç'te olacağız, yerinde incelemelerde bulunacağız. İşçi kardeşlerimizi dinleyeceğiz, hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine taziye ziyaretinde bulunacağız." ifadelerini kullandı.

Uslu, komisyonun kazayı detaylı bir şekilde inceleyeceğini ve tutarlı, objektif bir çalışma ortaya koyacaklarını vurguladı.

Her kesimi dinleyeceklerini belirten Uslu, hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak şekilde raporlarını hazırlayacaklarını söyledi.

"Önce insan, önce çevre ve sonra madencilik" anlayışıyla güvenli madenciliğin oluşmasına katkı sunacaklarını vurgulayan Uslu, çalışmanın sonunda kanun ve mevzuat değişiklikleri gerektiğinde bu konuda adımlar atacaklarını ve gerekli kanun tekliflerinin Meclis Genel Kurulunun gündemine geleceğini belirtti.

Editör: Dilara Adak