Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde 13 Şubat'ta yaşanan faciada toprak altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ederken, bölgede günler sonra bir ilk yaşandı. Tonlarca toprağın altında kalan bir kamyonete ait olan araç göstergesi ve yine bir başka araca ait lastik kısımlarına ulaşıldı.

ARAÇLAR TOPRAK ALTINDA KALARAK PARÇALANMIŞ

İşçi Uğur Yıldız ve 2 arkadaşının bulunduğu düşünülen magnez çukuruna yoğunlaştırılan çalışmalarda bir kamyonete ait hız göstergesi, bir başka araca ait arka lastik bölümü bulundu. Tonlarca toprağın altında kalan araçların paramparça olduğu etrafa saçılan parçalardan da gözlemlenirken, bölgede arama çalışmalarını yürüten ekipler de araçların tek bir parça halinde kalmadığını ve ağırlık altında sürüklenerek parçalandıklarını bildirdi.

Diyanet'ten 'makam aracı' tepkilerine açıklama: İhtiyaca binaen kiralanmaktadır Diyanet'ten 'makam aracı' tepkilerine açıklama: İhtiyaca binaen kiralanmaktadır

Magnez çukurundan servis edilen görüntülerde araç parçalarının etrafa saçıldığı gözler önüne serilirken, parçalar arasında hız göstergeleri ve lastiklerin olduğu görüldü.