Bir İngiliz uzman, doz başına 3 sterlin gibi düşük bir ücretle sıtmanın on yıl içinde yok edilebileceğini ifade etti.

Prof. Adrian Hill, yılda 600.000'den fazla can alan sivrisinek kaynaklı hastalığa karşı mücadelede ezber bozabilecek bir aşının yaratılmasına katkıda bulundu.

İki İngiliz aşısının enfeksiyonu önlediği gösterildi ve hastalığın yakında ortadan kaldırılabileceği umudunu doğurdu.

"Sıtmanın yok edilmesi 10 yıl içinde mümkün olabilir"

Denver, Colorado'daki AAAS yıllık konferansında "Sıtmanın yok edilmesi 10 yıl içinde mümkün olabilir" dedi. "

Öte yandan Denver, "Finansman sağlandığı takdirde bunun muhtemelen 2030'ların ortalarında olacağını düşünüyorum. Çok şey oluyor, bu gerçekten heyecan verici. Ben 35 yıldır bu alandayım ve daha önce hiç böyle olmamıştı." ifadelerine yer verdi.

"Geçen hafta sonu Gambiya'daydım. Orada eğitim aldım, akşamları nöbetçiydim. Sıtmanın en kötü olduğu dönemde bir yatağa iki ya da üç çocuk düşüyordu. Şimdi bu sayı çok azaldı."

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor

İlk başarılı aşı olan ve Mosquirix olarak da bilinen GSK'nın RTS,S aşısı Temmuz 2022'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylandı.

Üretimin ucuz olması beklendiyor

Aralık ayında DSÖ Oxford Üniversitesi'nin R21 aşısına onay verdi. AstraZeneca Covid aşısının yapımına yardımcı olan Hindistan Serum Enstitüsü'nde yapılacağı için üretiminin daha ucuz olması bekleniyor.

Kaynak: The Mirror