OpenAI’ın yeni GPT modeli tüm dünyada büyük ses getirdi: İşte merak uyandıran özellikleri OpenAI’ın yeni GPT modeli tüm dünyada büyük ses getirdi: İşte merak uyandıran özellikleri

Instagram, aldığı son kararla birlikte büyük değişime gidiyor. Bu kapsamda, platformda daha fazla orijinal içeriğin yayınlanması için harekete geçen Instagram, tüm algoritmasında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

ORJİNAL İÇERİK ÜRETİCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLECEK

Söz konusu haber Chip dergisinde yer aldı. Habere göre, Instagram'da başkalarının içeriklerini yeniden yayınlayarak büyük kitlelere ulaşabilen ve "toplayıcı" ismi verilen çok sayıda hesap yer alıyor. Ancak 'toplayıcıların' varlığı Instagram'ın pek hoşuna gitmiyor ve toplayıcılar yerine orijinal içerik üretenlerin ödüllendirilmesi üzerine yeni bir algoritma çalışmasına başlıyor.

Yer alan bilgilere göre Instagram'ın planı, orijinal içerikler üreten yayıncıların Reels videolarının, çok daha fazla görüntülenmeye ulaşarak, daha fazla öne çıkarılması. Bu karara ek olarak toplayıcı hesaplar da daha az gösterimle cezalandırılacak.

Plan dahilinde hesap sahipleri orijinal içerik üretmeye teşvik edilecek. 

Editör: Öznur Kaya