Fransa'daki Lille Üniversitesinin yönetimi, İran ve İsrail arasında artan gerilimi gerekçe göstererek, muhalif solcu lider Jean-Luc Melenchon'un Filistin konulu konferansını iptal etti.

Üniversite Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın yapılması planlanan konferansın iptaline İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası bölgesel ve uluslararası düzeyde artan gerilim gerekçe gösterildi.

Rektörlük, uluslararası konjonktürün üniversite ortamında da "endişe verici" gerginliklere yol açtığını savundu.

"ORTA DOĞU'DAKİ BARIŞ ÇAĞRILARI SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

Fransa'da Filistin'e verdiği destekle öne çıkan muhalefetteki Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin lideri Melenchon ise üniversite yönetiminin konferansı iptal etmesini eleştirdi.

Melenchon, yönetimin kararına ilişkin, "Bu konferansın (Binyamin) Netanyahu hükümetine koşulsuz destek verenler tarafından araçsallaştırılmasını kınıyoruz." dedi.

Netanyahu'nun olası tutuklanma kararına ABD’den tepki: Yetkileri yok Netanyahu'nun olası tutuklanma kararına ABD’den tepki: Yetkileri yok

Üniversite yönetiminin Orta Doğu'daki barış çağrılarını susturmaya ve ifade özgürlüğünü baltalamaya çalıştığını belirten Melenchon, bu durumdan üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Parti yönetimi, LFI'dan Avrupa Parlamentosu seçimleri için aday olan Filistin asıllı Rima Hassan'ın da katılacağı konferans için Lille şehrinde yeni bir yer belirlendiğini bildirdi.