"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Şiddetli yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,8959 %0.02
36,8098 %0.34
3.515.661 %3.036
3.039,08 -0,23
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri 4,3 milyon memura zorunlu finansal okuryazarlık eğitimi için başvurular başladı!

4,3 milyon memura zorunlu finansal okuryazarlık eğitimi için başvurular başladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi işbirliğiyle, 4,3 milyon memura finansal okuryazarlık eğitimi verilecek. Eğitimler, "bankacılık", "borsa", "kripto varlıklar" ve "yatırım" gibi alanlarda hazırlanan 55 eğitim videosu ile memurlara sunulacak. Eğitim tamamlayanlar, katılım sertifikası alabilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin işbirliğiyle, Türkiye'deki 4,3 milyon memura finansal okuryazarlık eğitimi verilmesi planlanıyor. Eğitimler, finansal farkındalık oluşturmayı ve vatandaşların finansal ürünleri daha verimli kullanmalarını sağlamayı hedefliyor.

Sermaye Piyasası Kurulu, finansal okuryazarlığı artırmak için "Finansal Okuryazarlık Platformu"nu (https://finansalokuryazarlik.gov.tr) hayata geçirdi. Platformda, "bankacılık", "borsa", "bütçe", "kredi", "kripto varlıklar" ve "yatırım" konularında toplam 55 eğitim videosu yer alıyor. e-Devlet üzerinden platforma katılım sağlayan kullanıcılar, tamamladıkları eğitimlere göre 1., 2. ya da 3. düzey finansal okuryazarlık sertifikası alabilecekler.

Finansal Okuryazarlık Türkiye'nin Geleceği İçin Önemi Nedir?

SPK, finansal okuryazarlık eğitimini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla birçok kamu kurumu ile işbirliği protokolleri imzaladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR, TOBB, KOSGEB ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi önemli kurumlarla yapılan işbirlikleri sayesinde, eğitimler hızla yayılmaya başladı.

SPK, protokol imzaladığı kamu kurumlarıyla eğitim çalışmalarına devam ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisi, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi diğer kurumlarla da görüşmeler sürdürüyor. Platforma ek olarak, “Katılım Finans” kategorisinin de eklenmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile yapılan anlaşma doğrultusunda, 4,3 milyon memurun bu eğitimleri zorunlu olarak alması için çalışmalar başlatıldı. Eğitim içeriklerinin mevcut Uzaktan Eğitim Kapısı'ndan SPK platformuna taşınmasıyla süreç hızlandırılacak.

Bu eğitimlerin amacı, Türkiye’deki finansal farkındalığı artırmak ve vatandaşların finansal ürünleri daha bilinçli bir şekilde kullanmalarını sağlamak. Uzmanlar, bu tür eğitimlerin finansal sistemin sağlıklı işlemesi ve vatandaşların finansal güvenliğini sağlamaları açısından önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *