Milyonlarca 696 KHK ile kadroya geçen işçiler, ailelerin uzak yaşadıklarını ve bu durum boşanmaya kadar ilerlediği için bir an önce seslerinin duyulmasını istyior.
Özellikle İşçi Haber'e yaşadıkları mağduriyeti aktaran takipçilerimiz aile yapılarının bozulduğunu, uzun zamandır eşlerini, çocuklarını göremedikleri için huzursuzluk için evliliklerini yürütmek durumunda kaldıklarını aktardı. Ortaya büyük bir sorun var. Geçimlerini sağlamak için çalışma hayatına devam etmek durumunda olan milyonlarca 696 6KHK'lı işçileri, ailelerinden uzak kalmak zorunda bırakılıyor. Örneğin, 696 KHK ile kadro alan üniversitede çalışan Peysaj mimari bir takipçimiz eşinin farklı bir şehirde çalıştığını bu yüzdenden mağdur bırakıldıkları bilgisini bizimle paylaştı.
Seslerini duyurmak adına sosyal meyda mecralarından yetkilere ulaşmaya çalışan 696 KHK ile kadroya geçen işçiler, siyasi isimlerden söz almak istiyor. Bu mağduriyet ne zaman çözülecek? İşte bu sorunun cevabını almak için KHK'lı işçiler örgütlenerek mücadelelerine devam edeceğinin altını çizdi.
Mağdurlar İşçi Haber'e ulaşarak şu mesajı iletilmesini istedi;
Sayın yetkili ben 696 khk ile kadro alan üniversitede çalışan peyzaj mimari bir personelim. Eşim farklı bir şehirde calıştığı için çok magdur oluyoruz bu konuyu duyurmaya devam edin lütfen çok sıkıntı yaşıyoruz.
Eşimizle aramızda kilometreler var. Sayın büyüklerimiz bu hasret son bulsun artık. 696 4/D'li işçilere acilen ayrımsız eş durumu tayini istiyoruz. Asker, polis, savcı, doktor, eczacı eşlerine görevlendirme verildi. 696 KHK'lı işçilerin çoüu bu mesleklerden değil. Memur, sağlık personel. öğretmen gibi meslek gurplarından olan var. Bizlerin görevlendirme dışı bırakılması hem anayasanın aile birliğini hem de anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Sizlerden bu soruna çare bulmanızı istiyoruz.
"696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen işçiler çok acil tayin hakkı bekliyor. Kanun hükmündeki kararnamede binlerce mağdur aileler çocuklarına hasret kalmış durumda. Aile bütünüğü yok oldu. Aileler psikoloij olarak çok zor durumda. Aile düzenleri yok oldu."