"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5333 %0.11
36,1828 %-0.22
3.407.650 %0.887
2.982,79 0,70
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri 696 KHK ile Taşerondan Kadroya Geçen İşçilerin Tayin ve Nakil Hakkı: İşçi Hakları ve İstihdam Esnekliği

696 KHK ile Taşerondan Kadroya Geçen İşçilerin Tayin ve Nakil Hakkı: İşçi Hakları ve İstihdam Esnekliği

2018 yılında yürürlüğe giren 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK), taşeron işçilerin kadroya geçmesini sağlamış ve birçok işçi için yeni bir dönem başlatmıştır. Bu düzenleme ile birlikte, taşeron işçiler, daha güvenceli bir çalışma ortamına geçiş yapmış ve çeşitli sosyal haklardan yararlanmaya başlamıştır. Ancak, taşerondan kadroya geçen işçilerin tayin ve nakil hakkı konusu, bazı tartışmalara yol açmıştır.

Taşerondan kadroya geçen işçilerin tayin ve nakil hakkı, işçi hakları ve istihdam esnekliği kavramları arasında bir denge arayışını temsil etmektedir. Tayin ve nakil hakkı, işçilerin ailevi veya sosyal nedenlerle yer değiştirmelerine olanak sağlayan bir düzenlemedir. Bu düzenleme, işçilerin iş yerinin fiziki yerleşiminden veya kişisel nedenlerden kaynaklanan sorunları aşmalarını kolaylaştırır.

Ancak, tayin ve nakil hakkının sınırları ve koşulları belirlenirken dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. İşverenlerin iş sürekliliği ve verimliliği açısından da önem taşıyan tayin ve nakiller, işçilerin talepleri ve işin gereklilikleri arasında bir denge kurulmasını gerektirir. İşçilerin tayin ve nakil talepleri, iş yerinin ihtiyaçları, mevcut pozisyonlar ve personel planlaması gibi faktörler göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir.

Tayin ve nakil hakkının adil bir şekilde uygulanması, işçilerin memnuniyetini artırırken, iş yerinde istikrarı ve verimliliği de sağlayabilir. İşverenlerin, işçilerin tayin ve nakil taleplerini zamanında ve objektif bir şekilde değerlendirmesi önemlidir. Ayrıca, işçilere tayin veya nakil süreçleri hakkında net ve şeffaf bilgiler sağlanmalı, süreçlerin adil ve şeffaf bir şekilde yönetildiği görüntüsü verilmelidir.

Yorumlar
A
Ayşe ulu 1 yıl önce
Deprem bölgesindeyiz Typ liyiz süreklilik istiyoruz sesimizi duyun 4 çocuğum var çalışmak zorundayım sizden işimin devamlı olabilmesi için talepte bulunuyorum yardımcı olursanız sevinirim
BEĞENME
0
CEVAPLA
B
Bayram 1 yıl önce
696 KHK lılar unutulmasın hiç bir hakka sahip değiliz inşaallah düzenlenir.
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Ayşe sol karakoyun 1 yıl önce
Allah aşkına kızım 1 yıldır evli yavrum bir gün evinde eşi ile beraber vakit geçiremedile 4D li tayın hakkı yok ne olur tayin hakkı istiyoruz tüm ayrı yaşayan eşler yavrular için????????????
BEĞENME
0
CEVAPLA
K
Khk'lı 1 yıl önce
Hangi kadrodan bahsediyorsunuz kadro verilseydi belediyelerden haksız hukuksuzca belediye başkanları kimseyi al tazminatını çık diyemezdi cumhur başkanı tarafından verilen sözün tutulmasını işlerimize iademizi ve hakkımız olan norm kadronun verilmesini istiyoruz
BEĞENME
0
CEVAPLA
S
Saadet Doğan 1 yıl önce
İşçi de görevde yükselme sınavlarına girmeli. Üniversite bitirmiş işçiler diplomaları ellerinde kalmamalı, buda eşitlik ilkesine aykırı bir durum. Çözüm bekliyoruz.
BEĞENME
0
CEVAPLA