"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri 696 KHK'lılar tayin, nakil ve terfi hakkı talep ediyor!

696 KHK'lılar tayin, nakil ve terfi hakkı talep ediyor!

696 KHK’lı işçiler eş, eğitim ve sağlık gibi nedenlerle nakil, tayin ve terfi imkanı talep ederek yetkililere sesleniyor.

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen işçilerin nakil, tayin ve terfi hakkının bulunmaması toplumda sorunlara yol açmaktadır. 

Pek çok işçi, eşinin başka il ya da ilçede olması, sağlık veya eğitim gibi gerekçelerle, tayin-nakil talep etmektedir. Aynı şekilde eğitim durumu değişen, üniversite bitiren işçiler de terfi ve görevde yükselme talebinde bulunmaktadır.

Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere verilmemesi işçilerin tepkisini çekmektedir.

Evlendikleri, hayatlarını birleştirdikleri ve kendi ailelerini kurdukları eşlerinden mazeret tayin hakkı olmaması nedeniyle ayrı yaşamak zorunda kalan 696 KHK'lı  işçiler yaşadıkları bu ayrımcılığa tepki gösteriyor. 

Yorumlar
S
Serdar 1 yıl önce
Tayin hakkımızı verin artık
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Meryem 1 yıl önce
696 khk ile zorunlu emekli edilen işçilerin gerekli kanun çıkartılarak işlerine iade edilmesini talep ediyoruz lütfen gereğini yapın artık. Biz çok maduruz.
BEĞENME
0
CEVAPLA
H
Harbi-Adam 1 yıl önce
696 khk ile zorunlu emekli edilen işçilerin gerekli kanun çıkartılarak işlerine iade edilmesini talep ediyoruz lütfen gereğini yapın artık.
BEĞENME
0
Y
Yıldız koçhan 1 yıl önce
Tayin hakkı olmadığı sürece yaptığınız her şey boş
BEĞENME
0
CEVAPLA
C
Chefff 1 yıl önce
Madem kadrolu isek 52 tediyemizi de verin,nakil hakkımızi vererek aile birliğini koruyun,Aynı iş yerinde aynı unvan ile eşit iş yapıp farklı ücretler almamıza sebep olan,kurumlarda ki personel Aş şirketlerine aldıkları 696 KHK lilari,norm kadrolara geçirin ki bizlerde asil kadroda ki arkadaşlar ile eşit sosyal haklara sahip olabilelim????
BEĞENME
0
CEVAPLA