"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5692 %0.25
36,0416 %-0.54
3.418.356 %1.093
2.999,79 1,28
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere son gelişmeler

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere son gelişmeler

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçen işçilerin yaşadığı mağduriyetler ve bu konudaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. Özellikle ailelerinden uzakta çalışma zorunluluğu nedeniyle mağduriyet yaşayan işçiler, eşitlik ilkesinin sağlanması ve haklarının korunması için çözüm arayışında bulunuyor.

İşçiler, diğer kamu çalışanlarının sahip olduğu tayin hakkının kendilerine de tanınmasını talep ediyor. Eşlerin sağlık veya eğitim durumu gibi nedenlerle başka illerde yaşama hakkına sahipken, 696 KHK ile kadroya geçen işçilere aynı hakların verilmediği vurgulanıyor. Bu nedenle işçiler, hak kayıplarının giderilmesi için mücadele ediyor.

Ancak şu anki mevzuat çerçevesinde, 696 KHK ile kadroya geçen işçilere tayin veya görevde yükselme hakkı tanınmıyor. İşçiler, eşitlik ilkesinin sağlanması amacıyla yetkililerden destek ve çözüm bekliyor.

696 sayılı KHK tayin hakkı ne durumda?

696 KHK kapsamında çalışan işçilerin ek iş yapmaları ise mevzuat açısından engellenmemektedir. İşçiler, mesai sonrasında başka bir işyerinde de çalışma hakkına sahiptir.

696 KHK'nın tayin hakkı konusundaki eksikliği dikkat çekmektedir. Kamu çalışanlarına tanınan tayin hakkının 696 KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerektiği savunuluyor.

696 KHK ne zaman kalkacak?

696 Sayılı KHK'nın yürürlüğü ve sona erme tarihleri bellidir. Mahalli idarelerde 01 Temmuz 2020'de, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında ise 01 Kasım 2020'de geçerliliğini yitirmiştir.

696 sayılı KHK zorunlu emeklilik kalkacak mı?

Zorunlu emeklilik uygulaması ise ilgili kanunun yürürlüğe girmesine bağlıdır. İşçilerin prim ve sigortalılık sürelerini tamamlamaları durumunda emekli olabilmeleri hedefleniyor.

696 KHK işçi ek iş yapabilir mi?

696 KHK ile kadroya geçen işçilerin talep ve beklentileri doğrultusunda çözüm yolları aranmaktadır. Konu hakkındaki gelişmeler kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir.

Yorumlar
H
Harun 1 yıl önce
Biz belediyelerden haksız hukuksuzca çıkartılan khk'lı şirket işçileri açıklama bekliyoruz verilen söz tutulacak başka yolu yok işlerimize iademizi ve hakkımız olan norm kadronun verilmesini istiyoruz
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Ahmet demir 1 yıl önce
696 khk yasaile zorunlu emekli edililenlerin sorununu çözmek için gerekli yasal düzenleme yapılarak işimize iade edilmek istiyoruz
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Mehmet Ali erazbilen 1 yıl önce
2021/12/23 te KHK,dan zorunlu 51yaşında emekli edildim.ve emekliyim diye iş vermiyorlar.sayın bakanlarımızdan bu konuya da biraz hassasiyet gösterip benim gibi bu konudan mağdur olan arkadaşlarımızda var bu konunun bir kezdaha gözden geçirilip magduriyetlerimizin acilen giderilmesini sayın yetkililerimiz den arz ve talep ediyorum.
BEĞENME
0
CEVAPLA
B
Bayram 1 yıl önce
Yahu arkadaş 696 kadro değil tamamen kadro mağduru bir anlatamadık.insanları kandırmaktan başka bir şey yok kadro diye söyleniyor ama uzaktan yakından hiçbir alakası yok artık daha da kandırmayın.
BEĞENME
0
CEVAPLA
B
Bekir 1 yıl önce
Tahin hakkı diye birşey tutturmuş sunuz ya arkadaşlar kadro olsa zaten tayin olur buna benzer bütün özlük hakları verilir.. bir tayin tutturmuş sunuz kadro lafı ağzınıza gelmiyor....
BEĞENME
0
CEVAPLA