"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri AKSA Gaz’da Enerji İş Dönemi!

AKSA Gaz’da Enerji İş Dönemi!

Emek camiasını sevindiren haberlerden birisi de dün Enerji İşçileri Sendikası’ndan geldi.

Uzun süredir AKSA Gaz bünyesinde sendikal faaliyetlerini yürüten Enerji İşçileri Sendikası ve AKSA Gaz yetkilileri anlaşma noktasına gelebildi.

İşçi-İşveren-Sendika birlikteliğinin bütün taraflara faydalı olacağı yönünde çalışmalarıyla Enerji sektöründeki sendikal gelişmelere yön veren Enerji İşçileri Sendikası, AKSA’da da bu birlikteliğin geleceğe yönelik hem işveren hem de işçi açısında faydalı olacağını belirtti. 

Aksa Jeneratör Genel Müdürlük Binası - Ges Teknik

Dün gerçekleştirilen görüşmelerde AKSA Gaz tarafının ve Enerji İşçileri Sendikası’nın ılımlı tavırlarıyla mutabakat ortamının oluştuğu iki tarafça da işçilerle paylaşıldı. Uzun süredir devam eden sendikal belirsizlik durumu neticeye varmış oldu ve iki tarafta masadan mutlu bir şekilde ayrıldı.

Aksa Gaz Enerji Is

Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud ALTUNSOY;

“2022 yılından beri devam eden çalışmalarımızı, emekçi için hem diğer işverenler bünyesinde hem de AKSA Gaz bünyesinde yaptığımız çalışmaları, bu süreçten sonra AKSA Gaz çalışanları için yapılabilecekleri, mağdur işçi kalmaması yönündeki hassasiyetlerimizi bildirdiğimiz toplantımızda sayın Yaşar ARSLAN Bey çalışmalarımız ve hassasiyetlerimiz doğrultusunda hareket edileceğinin sözleşmenin her iki tarafının da mağdur olmaması adına gerekli uzlaşmanın sağlanabileceğini belirtti. Her iki tarafta bu ortak çalışmanın herkese fayda sağlayacağı ve  her zaman uzlaşmanın en doğru yol olduğu konularında mutabakata vardı. Ben ve Genel Merkez Teşkilatımda bu ılımlı yaklaşımları ve Doğalgaz sektörüne yön veren başarılı çalışmaları hasebiyle başta Yaşar ARSLAN olmak üzere bütün AKSA çalışanlarına teşekkür ederiz.” dedi.

Yapılan bu açıklamanın ardından sözleşme ve diğer detaylarla alakalı 14.10.2024 (Pazartesi) tarihinde toplantı yapılıp AKSA Gaz çalışanları ile bütün sürecin paylaşılacağı sendika yetkililerince bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *