"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Atanamayan uzman çavuşlar Meclis'te!

Atanamayan uzman çavuşlar Meclis'te!

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan uzman çavuşlara atama konusu Meclis'te! TBMM'den ne yanıt gelecek?

Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında çalışan ve  657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre atama hakları bulunan uzman çavuşlar atama konusu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Mehmet Tahtasız Meclis'e taşıdı.Tahtasız, uzman çavuşların memuriyet kadrosuna atanmasının önü açılmasının altını çizerken, ''Uzman çavuşların hakları verilmelidir,''dedi.

Mehmet Tahtasız (@m_tahtasiz) / X

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 7 yıl gibi bir sürede çalışarak  mesleki deneyim elde eden uzman çavuşlara atama yapılmadı. Peki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan maddelere göre, zorunlu sebeplerden dolayı meslekten ayrılmak zorunda kalan uzman çavuşlara atama yapılacak mı?

Uzman çavuşlar tecavüzü itiraf etti: Biri 'nefsime uydum' diğeri 'şeytana  uydum' dedi – Yeni Yaşam Gazetesi | Yeni Yaşam

UZMAN ÇAVUŞLARA ATAMA YAPILACAK MI?!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan ve zorunlu sebeplerden dolayı işlerinden ayrılmak zorunda kalan eski uzman çavuşların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesine göre atama hakları bulunmaktadır. Sözleşmesini fesh eden uzman çavuşlar, tekrardan görev yapma hakları bulunmasına rağmen, konuya yönelik henüz bir çalışma başlatılmadı.

Uzman Çavuş Maaşı 2023 - En Düşük Ve En Yüksek Uzman Çavuş Maaşları Ne  Kadar, Kaç TL? - Sabah

ATAUZDER GENEL BAŞKANI MUSTAFA GÜNDEŞLİ'DEN MERAL AKŞENER'E ZİYARET!

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkan Mustafa Gündeşli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i grup toplantısı öncesinde, uzman çavuşlara atama yapılması için ziyaret etti.  Gündeşin yapacağı açıklama öncesinde atanama sorunlarını ele aldığı söylendi.

ATANAMAYAN UZMANLAR DERNEĞİ ( ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa GÜNDEŞLİ İYİ  Parti Lideri Akşeneri Ziyaret Etti | SafaTV - SRT

Yaşanan sorunu ve mağduriyeti dile getiren Gündeşli, "Bizler, ülkemizin güvenliği için en önde mücadele etmiş insanlarız. 

Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında görevimizi yapmışız. 

Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlik ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. 

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği, İYİ Parti Toplantısında Seslerini  Duyuracak - Yozgat Haber - Yozgat Çamlık Gazetesi

Bizler, ülkemizin güvenliği için en önde mücadele etmiş insanlarız. Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve vatan savunmasında görevimizi yapmışız. Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlik ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz." dedi.

ATANAMAYAN UZMAN ÇAVUŞLAR MECLİS'TE!

Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında çalışan ve  657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre atama hakları bulunan uzman çavuşlar atama konusu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Mehmet Tahtasız Meclis'e taşıdı.Tahtasız, uzman çavuşların memuriyet kadrosuna atanmasının önü açılmasının altını çizerken, ''Uzman çavuşların hakları verilmelidir,''dedi.

Mehmet Tahtasız İntiharları Konu Aldı - Kesin Karar

Meclis'te atanamayan uzman çavuşlara yönelik desteğine devam eden Tahtasız,

''Vatan ve millet için sahada canını ortaya koyarak görev yapan kahramanların atanma talepleri kurumların inisiyatifine ve birilerinin iki dudağı arasına bırakılmıştır. Görevi bırakmış olsun, görev başında olsun uzman çavuşlar her Türk askeri gibi birilerinin iki dudağının arasına sığmayacak kadar kıymetlidir.

Tahtasız'ın ismi adaylık kulislerinde

Onları ellerinde evraklarıyla kurum kurum gezdirmek ise AKP'nin ayıbıdır. Yaşanan mağduriyetin bitirilmesi ve kahramanların haklarının teslimi için uzman çavuşların memuriyet kadrosuna atanmasının önü açılmalıdır,''dedi.

Yorumlar
M
Muhammet imalı 10 ay önce
#EskiUzmanÇavuşlar olarak çok teşekkür ederiz sesimize ses oldunuz İNANDIK BAŞARACAĞIZ ????????
BEĞENME
0
CEVAPLA
S
Serhat keskin 10 ay önce
#EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK BAŞARACAĞIZ Bizim davamız SİYASET ÜSTÜ VİCDAN MESELESİDİR. Sesimiz oldugunuz için size çok minnettarız.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Zülfü EKREM (Eski Uzm.Çvş) 10 ay önce
EskiUzmanÇavuşlar olarak bizlere verdiğiniz destekleriniz için teşekkür ederiz iscihaber...
BEĞENME
0
CEVAPLA