Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Işıkhan, bir otelde düzenlenen "İttifak 8.7 Ulusal Stratejik Çalıştayı"na katıldı.
Işıkhan, konuşmasında, Gazze'de İsrail tarafından hastaneler, okullar, ibadethaneler, masum ve savunmasız sivillerin bulunduğu her yerin hukuksuzca, acımasızca ve vahşice vurulduğunu söyledi.
İsrail'in açıkça bir soykırım suçu işlediğini ve bebek, çocuk, kadın, erkek ayrımı gözetmeksizin masum kanı dökmeye devam ettiğini belirten Işıkhan, "Coğrafya fark etmeksizin dünyadaki tüm halklar ve tüm insanlık bu vahşetin bir an önce son bulması yönünde her gün tepkisini ortaya koymaktadır." dedi.
ÇOCUK İŞÇİLİĞİ
Bakanlık olarak çocuk işçiliğiyle mücadelenin ulusal koordinasyonunu yönettiklerine dikkati çeken Işıkhan bu alanda 1990'lı yıllardan bu yana ciddi bir tecrübeye ve birikime sahip olduklarını söyledi.
Ülkenin geleceği olan çocuklar için küresel politikaların oluşturulmasına ve uygulanmasına önemli katkılar sunabilecek bir rehber haline geldiklerini belirten Işıkhan, "Türkiye'de bu birikimin oluşmasında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile 138 ve 182 sayılı ILO sözleşmelerine uyumlu olarak hazırlanan Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Ulusal Programımızın çok önemli bir yeri bulunmaktadır." dedi.
"ZORLA ÇALIŞTIRMA LÜGATİMİZDE BULUNMUYOR"
Türkiye'nin zorla çalıştırma ve insan ticaretiyle mücadele alanlarında kararlılığını perçinlemeyi amaçladıklarını ifade den Işıkhan, Türkiye Yüzyılı politika hedeflerinin de temel hak ve hürriyetleri geliştiren ve insanı merkezine alan bir yaklaşımla hazırlandığını kaydetti.
İnsanı odak alan ve geleceğe yatırım yapan bir ülkede çocuk işçiliğine müsamaha gösterilmeyeceğini dile getiren Işıkhan, "Zorla çalıştırma ve insan ticareti bizim lügatimizde bulunmamaktadır. Dünya görüşü insanı yaşatmak üzerine inşa edilmiş bir medeniyetin mensupları olarak insani kalkınma, temel insani haklar, emek ve hak kavramları tüm çalışmalarımızın odak noktasını oluşturmaktadır." şeklinde konuştu.
İnsan haklarına saygılı ve çocuk işçiliğinin olmadığı bir çalışma hayatının sadece devlet kurumları üzerinden inşa edilemeyeceğini dile getiren Işıkhan, "Toplumun tüm kesimlerinin ve bu alanın temelinde yer alan özel sektör işletmelerinin bu anlayışı sahiplenmesi ve taşın altına elini koyması başarıya ulaşmanın temel anahtarıdır." dedi.
Bakanlık olarak çalışma hayatının tüm tarafları ve ilgili tüm kesimleriyle sosyal diyalog anlayışıyla çalışmaları yürüttüklerini işaret eden Işıkhan, çalışma hayatının geleceği adına en iyi sonucu ortaya koymak için tüm iletişim kanallarını açık tuttuklarını, sosyal diyalog mekanizmalarını ise etkin ve verimli bir şekilde kullandıklarını anlattı.