"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Bekaert'ta yetki uyuşmazlığı işçileri direnişe sürükledi: Düşük zam ve işten atmalar protesto ediliyor

Bekaert'ta yetki uyuşmazlığı işçileri direnişe sürükledi: Düşük zam ve işten atmalar protesto ediliyor

Bekaert İzmit fabrikasında dün işten çıkarılan bir işçi, geri alınmalarını talep eden arkadaşlarıyla birlikte fabrikanın önünde direnişe başladı.

Bekaert İzmit fabrikasında, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikaları arasındaki yetki uyuşmazlığından yararlanan işveren, işçilere düşük zam teklifinde bulundu. Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan toplantının ardından, sadece dört gün sonra bir işçi tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

İşten çıkarılan çalışanın geri alınmasını talep eden Bekaert işçileri, fabrikada eylemlerini sürdürürken, işçi de fabrika önünde direnişe başladı.

Fabrika yetkilileri, Kartepe ve İzmit'teki açıklamalarında, toplu sözleşmeyi en kısa sürede imzalamak istediklerini, ancak yasal süreçleri takip etmek zorunda olduklarını belirtti. Bu bağlamda, işçilerin bireysel iş sözleşmeleri imzalayacakları duyuruldu.

İşçilerin ifadelerine göre, işverenin "sefalet dayatması" çerçevesinde, Mart 2025'e kadar saat ücretlerinin yüzde 35 artırılması ve 2 bin TL performans primi ile 2 bin TL'lik alışveriş çekinin avans olarak verileceği belirtildi. Ayrıca, işverenin yetki alanındaki sendika ile toplu sözleşme imzalandığında veya iş sözleşmesi sona erdiğinde, avans olarak verilen miktarın kıdem tazminatından, ihbar tazminatından ve ücretlerden kesileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *