"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Çağlayan'daki mülteci işçi pazarında bekleyiş hakim

Çağlayan'daki mülteci işçi pazarında bekleyiş hakim

İstanbul Çağlayan'dan günlük işlerde çalışabilmek için sabah erken saatlerde yol kenarında beklemeye başlayan mülteci işçiler olumsuz çalışma koşullarını anlattı. 

İstanbul Çağlayan'dan günlük işlerde çalışabilmek için sabah erken saatlerde yol kenarında beklemeye başlayan mülteci işçiler olumsuz çalışma koşullarını anlattı. 

DHA'nın haberine göre, Çağlayan'da mülteciler günlük işlerde çalışabilmek için gün boyu yol kenarında gelecek işleri bekliyor. İşçiler yanaşan araçlarla günlük yevmiyede anlaşabilirse işi alabiliyor.

İstanbul'a 1 sene önce gelen Afganistanlı 23 yaşındaki Eşref Ahmedi günlük 50 ila 100 lira arası para kazandığını söyleyerek, “Burası bekleme noktamız. İşverenler gelip bizi buradan alıyorlar. Sabah saatlerinden akşama kadar iş bekliyoruz. Bazıları günlük 50-60 lira bazısı ise 100 lira veriyor. Yapacağımız işe göre ücret değişiyor. Toplu olarak evlerde kalıyoruz. Ailemiz Afganistan’da buradan kazandığımız paraları ailemize gönderiyoruz” dedi.

2 seneden bu yana Türkiye'de olduğunu söyleyen Afganistanlı Nusret Kerim ise “Piyasa kötü olduğu için şu an iş yok. Bazısı var haftada bir gün çalışıyor bazısı var ayda bir gün çalışıyor. Bunlar kendi masraflarını dahi karşılayamıyorlar. Sabah saatlerinde buraya geliyoruz akşam saat dörde kadar bekliyoruz. Bir iş için herkes aracın başına üşüşüyor. Biz genelde ustaların yanında çalışıyoruz. Ev taşıma, inşaat malzemesi taşıma işleri yapıyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *