"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri CHP'li Köksal: EYT’lilerin talebi erken değil haklı emeklilik talebidir!

CHP'li Köksal: EYT’lilerin talebi erken değil haklı emeklilik talebidir!

EYT Federasyonu’nun Twitter’daki sohbet odasının konuğu olan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal EYT'ye dair açıklamalarda bulundu. Köksal, “EYT’lilerin talebi erken değil haklı emeklilik talebidir. Bu talep yerine getirilene kadar mücadeleye devam edeceğim” diyerek EYT'lileri desteklediğini açıkladı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, EYT Federasyonu’nun düzenlediği Twitter’daki sohbet odasının konuğuydu. Köksal, kendisinin de bir hukukçu olduğunu söyleyerek, EYT’lilerin Türkiye’de ilk kez geriye yürütülen bir yasayla mağdur edildiğini ifade etti. EYT mağdurlarına açıklama yaparak, haklı mücadelelerinde yanlarında olduğunu söyledi.

“EYT’lilerin talebi erken değil haklı emeklilik talebidir''

EYT’lilerin “erken emeklilik” istemediğini, bunun iktidar tarafından oluşturulmaya çalışılan bir algı olduğunu belirten Köksal, “EYT’lilerin talebi erken değil haklı emeklilik talebidir. Bu talep yerine getirilene kadar mücadeleye devam edeceğim” dedi.

CHP iktidarında EYT sorununun çözüleceğin, ifade eden Köksal, “Genel Merkez’de sosyal güvenlik konusunda çalışan bir komisyon bu konuda bütün çalışmaları yapıyor. Biz bunu bir seçim vaadi olarak söylemiyoruz. Seçim meydanında bırakmayacağız. Bu sorunu çözeceğiz. Bütçe kaynakları, yaratılacak yeni kaynaklar hepsi üzerinde çalışılıyor. Hiçbir şarta bağlı kalmaksızın bu mağduriyet giderilecek” dedi. 

''AKP ve MHP sözünde durmadı''

Yasaların yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ya da daha ileri bir tarihte uygulanabileceğini, ancak 4447 sayılı yasanın geriye işletildiğini belirten Köksal, “Bu bir hak gaspıdır. 20 yılı aşkın süredir de oluşan mağduriyet bir türlü çözülmedi. 2015’ten beri bütün siyasi partiler seçim beyannamelerine EYT’yi aldı. Ancak AKP ve MHP sözünde durmadı. Sözlerinde durmadıkları gibi bizim tekliflerimizi de reddettiler. Seçimden önce Meclis’e bir düzenleme gelmesi halinde sizlerin evet diyeceği bir düzenleme biz de evet deriz” dedi.

''Biz bütçeyi vatandaştan yana kullanacağız''

“2008 sonrası 5510 sayılı yasaya sosyal güvenlik reformu dediler ama emeklileri perişan etme yasasıydı. Güncelleme katsayısı da düşürüldü. Enflasyona, büyümeye bakılırdı. 2002 sonrası ekonomik büyümenin sadece yüzde 30’u dikkate alındı, aylık bağlama oranı da düşürüldü. Oran yüzde 74’lerden yüzde 35’e kadar düştü. Emekli aylıklarında alt sınır olarak asgari ücretin baz alınması gerekiyor. Yenir bir aylık bağlama sistemi oluşturacağız. Muhakkak enflasyonu ve ekonomik büyümeyi baz alarak hesaplayalım. Zamları da gerçek enflasyonu dikkate alarak verelim. En düşük emekli maaşını 2 bin 500 lira yaptık diye övünmek son derece yanlış. Kaynak bellidir: Bütçe. Bütçe bir siyasi tercihtir. Beşli çete bugün aslan payını alıyor. Biz bütçeyi vatandaştan yana kullanacağız.”

''İktidara geldiğimizde bunun düzeltilmesi için gereğini yaparız''

EYT’lilerin talep ettiği şekilde bir düzenlemeye destek veririz. Ama yeni mağduriyetler ortaya çıkarsa ya da EYT’lilerin haklı talepleri yerine getirilmezse buna karşı mücadele ederiz. Oldu ki bir düzenleme Meclis’e getirildi ve EYT’lilerin taleplerini karşılamadı, sayısal çoğunluğuyla geçirdi. Biz iktidara geldiğimizde bunun düzeltilmesi için gereğini yaparız” diye konuştu.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *