"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2457 %0.08
37,0191 %-0.04
2.314.203 %-0.291
3.025,99 1,13
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin'den İYİ Partili Ataş'a sert cevap

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin'den İYİ Partili Ataş'a sert cevap

HAK-İŞ Konfederasyonu ile Erciyes Anadolu Holding arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı. Açılış sözleri gündem olan Erciyes Anadolu Holding CEO'su Dr. Alpaslan Baki Ertekin, kendisini eleştiren İYİ Partili Dursun Ataş'a ve gelen tepkilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

Hak-İş Konfederayonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin arasında yapılan toplu iş sözleşmesiyle çalışanlara yüzde 60 zam yapıldı. Liyakatsizlik karşısında boyun eğmeyen işçilerin yanında olan Ertekin, ''Kazanan işçi arkadaşlarımız oldu'' diyerek işçilerin yanında olduğunu bir kere daha gösterdi. 

Ertekin, yaptığı açılış konuşmasında, toplu iş sözleşmesini yakından takip eden ve katkı sunan Cumhur İttifakı milletvekillerine de teşekkür etmişti.

İYİ Partili Dursun Ataş'tan tepki geldi

Ancak Alpaslan Baki Ertekin'in, AK Parti ve MHP milletvekillerinin toplu iş sözleşmesi sürecinin işçiler lehine takipçisi olduğu yönündeki açıklamalarına İYİ Parti'den eleştiri geldi. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş sosyal medyada yaptığı bir paylaşım ile şehrin en büyük sanayi kuruluşuna bu mesajlar üzerinden cephe aldı.

İYİ Parti'li vekil yaptığı açıklamada, "Çalışanların hakkı olan sözleşme üzerinden; iktidarın bezirganlığını yapmak, halkın içine çıkamayan siyasilere rant devşirmek çok acı... Unutmayın, siyaset yapmak için değil, kurumu, devlet adına layıkıyla yönetmek için atandınız. Yazık. Kurumu iktidarın arka bahçesi haline getirdiniz." ifadelerini kullandı.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Dr. Alpaslan Baki Ertekin, verilen bu tepkilere ve yapılan ithamlara sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla cevap verdi. 

Ertekin, açıklamasına şu sözlerle başladı: ''4 Şubat 2022 günü Hak-iş Konfederasyonu ile 10 bin işçimizi ilgilendiren imza töreninde aramızda bulunan Ak Parti ve MHP milletvekilleri ve İl Başkanlarına teşekkür ederken göreve başladığım 4 yıl 2 aydır sürekli desteklerini hissettiğim için teşekkür ettim. Erciyes Anadolu Holding Kayseri ekonomisi için çok önemli bir değerdir. 13.200 doğrudan istihdam 45.000 dolaylı istihdam ile de Kayseri'nin en önemli işvereni durumundadır. 3,5 milyar dolar İhracat yapan Kayserimizin 505 milyon dolar ihracatımızla da 7deT'ini yapmaktadır. Kısacası Kayseri ile dertlenen, “ Sevdası Kayseri" olan bir siyasetçi, Kayseri'nin diğer tüm değerleri ile ilgilendiği gibi bir başka değeri olan Erciyes Anadolu ile de ilgilenmelidir. Kayserimiz için bu kadar önemli olan bu yapının son 4 yıldır TMSF adına emanetçisi de benim. Geldiğim günden beri “ Bir Hoşgeldin, ifadesini esirgemiş, “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmamış, “ Bir derdiniz, sıkıntınız var mı” dememiş bazı siyasetçilerin benim üzerimden siyaset yapmaya çalışmalarını şaşkınlık, hayret ve üzüntü ile takip ediyorum. Bütün bunların üstüne destek görmediğim gibi basın ve sosyal medya üzerinden 2 yıldır ithamlarına maruz kaldım. Bunların hiç birine bugüne kadar da cevap vermedim. İlk ve son kez cevap vereceğim.''

Çetin Arık hakkında açıklama

''Geçen sene tam bu vakitlerde Kayseri vekilimiz Çetin Arık bey katıldığı bir televizyon programında 5 dakika boyunca bana ve sayın Berat Albayrak'a verip veriştirmişti. Konu fabrika açılışımıza davet edilmemiş olması idi. O konuşmada bir de beni cepten aradığını ama kendisinin telefonunu açmadığım gibi geri dönüş de yapmadığımı söylemişti. Oysa bu fabrika açılışından sadece 2-3 hafta önce yani göreve başlamamdan 3 yıl sonra sayın Çetin Arık ile ilk temasımız gerçekleşti. Meclisten makamından holdingi aramış benimle telefonda görüşmüştü. Telefonu kapatırken kendisine “ Sayın vekilim not alabilecek durumdaysanız lütfen cep numaramı not ediniz deyip cebimi yazdırmış ve lütfen siz de çaldırın veya mesaj atın, numaranızı not edeyim çünkü tanımadığım numaralara bakmıyorum demiştim. Ama sayın vekil ne aradı ne mesaj attı. Cep numarasını bana bildirmedi, cep numarası bende yoktu. Yani 1 yıl önce beni aradığını ama açmadığımı ve dönmediğimi söylerken zaten o telefonun açılmayacağını biliyordu ama 1 mesaj atıp ben Çetin Arık deseydi hemen kendisine dönerdim. Döndüğümde de kendisini neden açılışa davet etmediğimi anlatmış olurdum.''

''Sayın Dursun Ataş'ın attığı twit her şeyi berbat etti''

Sayın Dursun Ataş ile 4 yıldır hiç bir görüşmemiz olmadı. Sağolsun O da bu şehrin en büyük ekonomik değerlerinden birine karşı seçildiği günden beri ilgisiz ve kayıtsız oldu. Bir malı üretmek önemlidir ama üretmek kadar hatta daha önemli olan ise satabilmektir. Bu sebeple firmalar için bayileri ve bayi toplantıları çok ama çok önemlidir. Yılda 1 yapılan bayi toplantıları fabrikanın bayileri motive ettiği, el üstünde tuttuğu 5 yıldızlı otellerde ağırlayıp en iyi evsahipliği yapmaya çalıştığı organizasyonlardır. 16 Aralık 2021 de İstikbal Mobilya'nın Antalya'da bayi toplantısını yaptık. Yurtiçinden 600 bayii, yurt dışından 100 bayimiz katıldı. Misafirlerimize önce Kayseri evsahipliğini, sonra Türk misafirperverliğini göstermek üzere canla başla gayret gösteriyorduk. Aman bir aksilik olmasın, moralleri bozulmasın, mutlu mesut geri dönüp, o moralle daha iyi çalışsınlar daha çok malımızı satsınlar, fabrikalar çalışmaya devam etsin derdindeydik. İstikbal yurt içi bayileri yaşadıkları şehirlerin en saygın ailelerinden ve iş insanlarından, yurt dışı bayileri de ülkelerinin saygın iş insanlarından oldukları için çok zor bir araya toplayabildik. Tam bu motivasyonla çalışırken bayi toplantımızla ilgili sayın Dursun Ataş'ın attığı twit her şeyi berbat etti. Kayseri şehrinin vekili, Kayseri'nin en önemli ticari markasının bayi toplantısına katılan bu iş insanları için:

AK Parti ve MHP milletvekillerinin 4 yıldır yanlarında olduğunu söyleyen Ertekin, açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

''Kayseri şehrinin seçilmiş vekili, Kayseri'nin en önemli ticari markasının bayi toplantısına katılan bu iş insanları için: "Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!" diye twit attı. Yaptığı hatanın farkına vararak sonra attığı twiti sildi ama o süre içindi onlarca bayimize sayın vekilin kırdığı pot yüzünden izah vermek zorunda kaldık. Kayseri'linin misafirinin lokmasını saymadığını anlatmaya çalıştık. 4 yıldır bir selam vermeyen, halin nicedir demeyen sayın vekil en önemli markamızın yılda 1 yaptığı bayi toplantısının tüm ruhunu bozdu. Tam " Gölge etme başka ihsan istemem senden" durumu Türk insanı misapirverdir, Kayseri insanı 4 yıldır içlerinde yaşıyorum “ candır, misafiri el üstünde tutar, baş tacı yapar" Kendimi zaten artık misafir gibi görmüyorum. Sağolsunlar önceki dönem bakanlarımız, AK Parti ve MHP milletvekillerimiz, il başkanları 4 yıldır hep yanımızda. Şahsımın değil, Kayseri'nin en önemli ekonomik değeri olan, Kayseri ekonomisinin ana unsurlarından olan Erciyes Anadolu Holding'in yanındalar. Bu sebeple de açılışlarda ve imza törenlerinde de lütfedip yanımızda olmaya devam ediyorlar. Lütfen benim Toplu iş görüşmesi konuşmamı yukarda anlattığım gerçeklerin ışığında değerlendirin.'' 

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *