"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2681 %0.02
36,9719 %-0.09
2.278.610 %-0.99
3.030,37 0,08
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri EYT'liler DİSK'in mitinginde buluştu!

EYT'liler DİSK'in mitinginde buluştu!

''Artık yeter, geçinmek istiyoruz'' diyen işçiler ve EYT mağdurları, DİSK'in düzenlediği mitingde buluştu.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK), yaptığı çağrıyla EYT mağdurları ve vatandaşlar Kartal Meydanı'nda buluştu.

Vatandaşlar ''Artık yeter, geçinmek istiyoruz'' sloganıyla Kartal Meydanı'na yürüdü. Mitinge birçok şehirden EYT mağduru da katılım sağladı. Başta EYT mağdurları olmak üzere birçok sendikacı, öğrenciler, kamu emekçileri, emekliler, sağlık çalışanları, çok sayıda siyasi parti ve dernek de bugün miting alanındaydı. Binlerce vatandaşın katılımıyla miting alanına sığılmadı. 

İşçi Haber ekibi olarak biz de bugün Kartal Meydanı'nda EYT'lilerin ve işçilerin yanındaydık. 

Talepler

İşçi sınıfının, emekçilerin taleplerini duyurmak için düzenlenen mitingde iktidara ve yetkililere seslenildi. Yapılan konuşmada istenilenler netti. 

Asgari ücretin en az 5200 tl olması gerektiğini, aksi durumda açlık sınırının altında kalınacağını söylediler. 

Mitinge birçok farklı şehirden katılım sağlayan EYT'liler ise haklarını savunmak için eylem yaptıklarını ve verdikleri mücadeleyi kazanana kadar da susmayacaklarını belirttiler. Emekliler ise aldıkları 1500 TL'nin günümüz şartlarında geçinmeye yeterli olmadığını, 20 ila 25 yıl bu ülkede çalışıp karşılık olarak aldıkları bu maaşın çok komik bir rakam olduğunu söyleyip emekli maaşlarına zam talebinde bulundular. 

Mitingde konuşma yapan DİSK genel başkanı Arzu Çerkezoğlu ise: ''Bu meydandan emeğin köleliğe karşı kurtuluş savaşını başlatıyoruz. Hep birlikte emeğimize, memleketimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz. Bize yaşattıkları kara kışa karşı işçi baharını getireceğiz. Sadece emeğimiz, ekmeğimiz için değil; adalet için, özgürlük için, demokrasi için ayağa kalkıyoruz işçi sınıfı olarak. Bu adaletsiz sistemi değiştirmek boynumuzun borcudur. Türkiye'deki en büyük adaletsizlik de asgari ücrettir. Buradan hep birlikte söyleyelim; işçi sınıfının asgari ücretli ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 TL'dir. EYT'li vatandaşların yanındayız ve asgari ücret zammı insani seviyede olması gerekiyor.'' dedi. 

Kartal Meydanı'nda düzenlenen miting, 2019 yılındaki Maltepe eyleminden sonra düzenlenen en büyük ve en önemli miting oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *