"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri EYT'nin ardından sıra Bağ-Kur mağdurlarına tecsil hakkında!

EYT'nin ardından sıra Bağ-Kur mağdurlarına tecsil hakkında!

EYT teklifinin Meclis'ten geçmesinin ardından gözler binlerce kişinin mağdur olduğu Bağ-Kur tecsil mağdurlarına geriye dönük tescil hakkına çevrildi.

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Sosyal medyadan yetkililere seslenen Bağ-Kur tescil mağdurları EYT düzenlemesinden yararlanmayı ve bu mağduriyetin giderilmesini bekliyordu. Ancak dün gece Meclis'te kabul edilen EYT düzenlemesinde Bağ-Kur tescil mağdurlarına yer verilmemesi mağdurların tepkisini çekti.

Bağ-Kur tecsil mağdurları, 2000 yılı öncesi sigortalılık hakları iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesini talep ediyor. 

Mağdurlar, sosyal medya üzerinden 2000 yılı öncesi sigortalılık haklarının iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Hükümetin Bağ-Kur tescil mağdurlarını görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması bekleniyor. 

Yorumlar
M
Musa 1 yıl önce
Bakan 5400 dedi askerligi odedim birazda borc vardi 60000 krdi cektim 58 yas bekliyorum simdi hani yas kalmisti beni dusunmeyeni ben ne dusunecegim gitti 5 oyu
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Mete guralp 1 yıl önce
SSK Bağkur eşitlemesi yapacağız dediler yalan oldu inanmayın bunların sözlerine?
BEĞENME
0
CEVAPLA
c
coşkun 1 yıl önce
2000yılı öncesi res en bagkurun kayıt yapması gerekirken bagkur tescil magdurları olarak bizlerin sesi oldugunuz için teşekkürler
BEĞENME
0
CEVAPLA
F
Fatih artan 1 yıl önce
Bagkur ve sigortalilik esit yani 5000gunden herkez emekli alacakti hani nerde binlerce insani magdur ettiniz secim istiyoruz.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Şenol sahin 1 yıl önce
Ben 92 yılında esnsfdımm gerçekten muhasebeci maduruyum ödememis cahildik takip etmedik şu an işci calışıyorum ama gücüm kalmadı benimgibi birsüru esnaf var inşallah Reisten bekliyoruz birde sayın vedat bilgin söz vermisti ama bisonuc şu anakadar yok
BEĞENME
0
CEVAPLA