"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5467 %0.18
36,0147 %-0.62
3.360.647 %-1.047
3.005,46 1,47
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Fahri Kur'an Kursu öğreticilerine kadro verilecek mi?

Fahri Kur'an Kursu öğreticilerine kadro verilecek mi?

Diyanet'in bünyesinde geçici olarak görev yapan Kur'an Kursu öğreticileri uzun süredir kadro bekliyor. Peki geçici öğreticiler kadroya alınacak mı?

Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, uzun yıllardır özveriyle verdikleri hizmetin karşılığında kadro taleplerini gündeme getiriyor. Kadro talepleri, öğreticilerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi, sosyal haklarını güçlendirmeyi ve emeklilik süreçlerini daha güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, sadece ücret değil, aynı zamanda sosyal haklar konusunda da bir dizi sorunla karşı karşıya olduklarını ifade ediyor.

Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, meslektaşları olan kadrolu çalışanlarla aynı işi yapmalarına rağmen, ücret, izin ve özlük hakları konusunda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekiyorlar.

Fahri öğreticiler, fedakarca verdikleri emek karşılığında hak ettikleri değeri bulamamanın ve diğer meslektaşlarıyla aralarındaki ayrımın adaletsiz olduğunu vurguluyor. Kadrolu çalışanlarla aynı müfredatı takip eden, aynı eğitimi veren Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, birçok konuda eşit şartlar talep ediyor.

Fahri Kur'an Kursları'nda özveriyle çalışan öğreticiler, SGK prim günlerinin 8 ila 12 gün arasında yatması nedeniyle emekli olmada büyük zorluklar yaşadıklarını dile getiriyor. Bu durum, emeklilik süreçlerini olumsuz etkileyerek öğreticilerin maddi geleceklerini belirsiz kılıyor. Bu bağlamda, Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, iş güvencesi ve kadro taleplerini gündeme getirerek sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, eşit işe eşit haklar ilkesinin hayata geçirilmesi, adaletli bir ücretlendirme sisteminin oluşturulması ve özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla yetkililere sesleniyor. 

Kadroya alınacaklar mı?

Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, mevcut düzenlemelerin kendilerine birer kadro kapısı açması gerektiğini düşünüyorlar. 

Kadro talepleriyle birlikte, öğreticiler, mesleki deneyimleri ve eğitimleri doğrultusunda daha iyi bir çalışma ortamına kavuşarak topluma daha etkili hizmet sunabileceklerini ifade ediyor. Ayrıca, kadro talepleri, Fahri Kur'an Kursları'nın sürdürülebilirliğine ve eğitim kalitesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Öğreticiler, İmam Hatip Lisesi, Önlisans veya Lisans İlahiyat Fakültelerinden mezun olan, KPSS + DHBT sınavlarından en az 60 puan alıp mülakata hak kazanan ve mülakatı başarıyla geçerek göreve başlayan Diyanet personelleri olduklarını belirtiyorlar. Ancak buna rağmen öğreticilerin kadro durumuyla ilgili yetkililer tarafından hala bir adım atılmıyor. Fahri Kur'an Kursları'nda görev yapan öğreticiler, 2018 yılında kendilerine verilen kadro sözünün tutulmasını talep ediyor. 

Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, taleplerini yetkililere ileterek, toplumun dinî eğitimine katkı sağlayan bu gönüllülerin daha iyi çalışma şartlarına kavuşmalarını bekliyor. Taleplerinin dikkate alınmasıyla birlikte, öğreticilerin motivasyonlarının artacağını ve topluma hizmet etme misyonlarını daha güçlü bir şekilde sürdürebileceklerini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *