"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Fernas işçileri açlık grevinde dönüm noktası: Müzakere süreci başlıyor

Fernas işçileri açlık grevinde dönüm noktası: Müzakere süreci başlıyor

Manisa'nın Soma ilçesinde Fernas Madencilik’te çalışan ve sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan işçiler, üç gündür sürdürdükleri açlık grevine müzakere sürecinden dolayı ara verdiklerini açıkladı.

Manisa'nın Soma ilçesinde, Fernas Madencilik'te çalışan işçiler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları için başlattıkları açlık grevine ara verme kararı aldı. İşçiler, 3 gündür süren eylemlerine müzakere yolu açıldığı için son verdiklerini duyurdu.

Fernas Iscileri Aclik Grevinde Donum Noktasi Muzakere Sureci Basliyor1

FERNAS İŞÇİLERİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEK

Fernas işçileri, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in, Fernas Madencilik'in sahibi Ferhat Nasıroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bu kararın alındığını açıkladı. Bu gelişme, işçilerin hak taleplerinin daha iyi bir şekilde dile getirilebilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Fernas Iscileri Aclik Grevinde Donum Noktasi Muzakere Sureci Basliyor2

FERNAS İŞÇİLERİ GÖRÜŞMENİN OLUMLU GEÇECEĞİNE İNANIYOR

Yapılan yazılı açıklamada, işçi heyeti ile Fernas yetkilileri arasında Cuma günü Soma'da yapılacak görüşmenin kesinleştiği belirtildi. İşçiler, bu görüşmeden olumlu sonuçlar alacaklarına dair inançlarını vurgulayarak, "Cuma günü yapılacak görüşmenin olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz," ifadelerini kullandı.

FERNAS İŞÇİLERİ NE İSTİYOR, NE OLMUŞTU?

Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Fernas Madencilik’te, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan üç işçiye tepki gösteren diğer işçiler, haklarını savunmak amacıyla Soma’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. 2 Ekim’de Kurtuluş Parkı’na ulaşan madenciler, 10 Ekim’de Meclis’e yürümek istedi ancak polis tarafından engellendi. 14 Ekim’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yürümeye çalışırken yine polis müdahalesiyle karşılaşan işçiler, Kurtuluş Parkı’nda açlık grevine başladı. Eylem sırasında, 32 işçi ve 5 sendika yöneticisi "kamu güvenliğini tehlikeye atma" suçlamasıyla gözaltına alındı, ardından ifadeleri alındıktan ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

"301 ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK"

301 katliamından sağ çıkan, arkadaşlarını elleriyle gömen Fernas işçisi Eyüp Can anlattı:

Kaynak: Sözcü, BBC

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *