"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Fernas işçileri direnişle kazandı: 53 günlük mücadele sonuçlandı

Fernas işçileri direnişle kazandı: 53 günlük mücadele sonuçlandı

Fernas Madencilik çalışanları, 53 gün süren eylemlerinin ardından önemli bir zafer elde etti.

Fernas Madencilik çalışanlarının, 53 gün süren eylemleri sonunda önemli bir zafer elde ettiği bildirildi. Olay, Manisa'nın Soma ilçesinde, AK Parti milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait maden ocağında, yedi iş arkadaşının sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmasıyla başladı.

Taleplerine yanıt alamayan işçiler, madenin sahibi ve aynı zamanda AK Parti milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile görüşmek ve seslerini duyurmak amacıyla 25 Eylül’de Manisa’dan yola çıktılar. Sekiz gün boyunca çıplak ayak yürüyerek Ankara’ya ulaştılar. 2 Ekim’de Kurtuluş Parkı’nda yalınayak nöbet tutmaya başlayan madenciler, Enerji Bakanlığı’na gerçekleştirmek istedikleri yürüyüşün polis tarafından engellenmesi üzerine 14 Ekim’de açlık grevine girmeye karar verdiler.

İşçilerin kararlı eylemi, 53. gününde başarıyla sonuçlandı. Fernas işçilerinin sendikası Bağımsız Maden-İş, yaptığı açıklamada, "53 gün süren mücadele ve 3 gün süren müzakereler sonucunda, Fernas işçileri ve yönetimi arasında bir anlaşma sağlandı. Bu sonuç, madencilere destek veren tüm dostlarımıza bir armağandır. Tüm işçi sınıfına ve emekçi halkımıza hayırlı olsun." dedi.

İşverenle ortak imzayla yayınlanan anlaşmaya göre, mutabakata varan ve işe dönmek isteyen işçiler, herhangi bir hak kaybı yaşamadan geri dönebilecek. Ayrıca, Fernas’ın ortak olduğu diğer işletmelerle işçilerin maaşları arasındaki fark, Ocak 2025 itibarıyla kapatılacak. İşe geri dönmek istemeyen işçilere ise kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve varsa yıllık izinleri ödenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *