"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Hastane yemekhane çalışanları kadro istiyor: Emeğimiz malzeme değil

Hastane yemekhane çalışanları kadro istiyor: Emeğimiz malzeme değil

Sağlık Bakanlığı Hastane yemekhane çalışanları, eşit işe eşit hak talep ederek kadro bekliyor. 2018'deki ihale şartnamesine takıldıklarını belirten işçiler, alın terlerinin yok sayılmasına tepki gösteriyor. "Bizler malzeme değil, emeğiyle çalışan işçileriz!" diyorlar.

Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren taşerona kadro konusu, gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen bu mesele, maddi ve manevi olarak birçok vatandaşı olumsuz etkiliyor. Çalışma şartlarından memnun olmayan ve geçim sıkıntısı yaşayan taşeron işçiler, kadroya geçerek derin bir nefes almayı umuyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANE YEMEKHANE ÇALIŞANLARI MAĞDUR

Kadro bekleyen taşeron işçiler arasında, Sağlık Bakanlığı hastane yemekhane çalışanları da yer alıyor. Yıllardır eşit işe, eşit maaş ve eşit hak talep eden bu çalışanlar, yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken, günden güne artan ekonomik zorluklarla da mücadele ediyor.

Hastane yemekhanesinde çalışan taşeron işçiler, "2018 yılında %70 ihale şartnamesine takıldık ve bizleri malzeme olarak göstermeleri çok rencide edici bir durum" diyor. Alınan malzeme değil, alın teriyle çalışan işçiler olduklarının altını çizen çalışanlar, "Aynı kamuda hizmetli ve güvenlikler kadro alırken, bizi bu özlük haklardan mahrum bıraktılar" ifadelerini kullanıyorlar.

Hastane Yemekhane Calisanlari Kadro Istiyor Emegimiz Malzeme Degil1

SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANE YEMEKHANE ÇALIŞANLARININ EŞİTLİK VE ADALET TALEBİ

Taşeron işçiler, hastanelerin temizliğe ve güvenliğe ihtiyacı olduğu kadar, hasta ve personellerin de yeterli gıda ve hizmete erişimi olduğunu belirtiyor. "Aynı çatı altında kadrolular TDY, ikramiye, promosyon, geriye dönük ve maaş farkı gibi haklarla çalışıyor. Biz ise sadece asgari ücretle, 17.002 TL ile hiçbir ek gelir olmadan şirketlere terk edildik. İş güvencemiz yok!" diyerek haklı taleplerini dile getiriyorlar.

SESSİZ ÇIĞLIĞA SES OLUN

Kadro bekleyen Sağlık Bakanlığı hastane yemekhane çalışanları, yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyor. Sosyal medya platformu X'te (Twitter) etkinlik düzenleyen vatandaşlar, başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları aktarıyor. "Aynı kamuda hak, adalet ve eşitlik istiyoruz. Sessiz çığlığımıza ses olursanız, size minnettar oluruz" diyorlar.

UMUTLA BEKLİYORLAR

Meclis'in açılmasıyla birlikte taşerona kadro konusunun çözüme kavuşturulmasını bekleyen taşeron işçiler, yetkililerden müjdeli haberler almayı umuyor. Kadro hakkı için mücadelelerine devam eden bu işçiler, eşitlik ve adalet arayışında seslerini duyurmak için kararlılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *