"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri İGDAŞ taşeron işçilerinden İBB önünde eylem

İGDAŞ taşeron işçilerinden İBB önünde eylem

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası'nın üyesi olan ve İGDAŞ'ta taşeron olarak çalışan işçiler, maaş artışı, kadro talebi ve toplu sözleşme hakkı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde protesto düzenledi.

Saraçhane'deki belediye binası önünde toplanan İGDAŞ taşeron işçileri, taleplerini yüksek sesle dile getirdi. “İGDAŞ işçisi köle değildir” ve “Hakkımızı alacağız” şeklinde sloganlar atan işçiler, "Sefalet ücretine, yoksullaşmaya, açlığa hayır", "İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "İGDAŞ'ta taşeron işçilere insanca yaşam ücreti" yazılı pankartlarla oturma eylemi gerçekleştirdi.

Whatsapp Image 2024 08 25 At 00.16.27 (1)

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin haklarını elde edene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Küçükosmanoğlu, "Açlığa, yoksulluğa ve sefalete karşı duruşumuzu ifade etmek için buradayız. İBB'nin taşeron işçilerini yoksulluk içinde bırakmasına karşı sesimizi çıkarıyoruz" dedi. Taşeron işçilerin maaş artışlarından ve diğer haklardan mahrum bırakıldığını vurgulayan Küçükosmanoğlu, "Toplu iş sözleşmeleri ve insanca yaşam için örgütlü bir şekilde mücadele edeceğiz. Taşeron sisteminin sona erdirilmesi için tüm gücümüzle savaşacağız" şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 08 25 At 00.16.27

Küçükosmanoğlu, İBB’deki diğer işçilerin enflasyon oranında maaş artışı alırken taşeron işçilerin bu hakkı elde edemediklerini belirterek, “İhale sözleşmesi bahane edilerek bu haksızlık yapılamaz. Adaletsizlik ve vicdansızlık olarak görüyoruz. 90 bin işçiden 80-85 binine ek ücret artırımı yapılacakken, taşeron işçilerine gelince ‘İhale şartnamesi böyle’ deniliyor. Biz sendika olarak taşeron sistemini özel sektörde nasıl ortadan kaldırmışsak, aynı şekilde kamu sektöründe de kaldırmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eylemin ardından işçiler alandan ayrıldı. Belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *