"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri İşçi Haber gündeme taşıdı: İmamoğlu eleştirilerin odağı oldu! Maaş krizi çözüldü

İşçi Haber gündeme taşıdı: İmamoğlu eleştirilerin odağı oldu! Maaş krizi çözüldü

İBB'nin iştiraklerinden biri olan İstanbul Enerji A.Ş’de yaşanan maaş krizini İşçi Haber’in gündeme getirmesiyle birlikte, İBB yönetimi işçilere yaşattığı mağduriyete son verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) önemli iştiraklerinden biri olan İstanbul Enerji A.Ş.’de sular durulmuyor.

Bu yılın Mart ayında ‘maaş zammı protestoları’yla gündeme gelen işletme, bu sefer de işçilerin maaşlarının ödenmemesi sorunuyla gündemde.

Maaşlarını alamayan işçiler, haklarını aramak için çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

İMAMOĞLU ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULDU: MAAŞLAR YATIRILDI

İşçi Haber’in özel haberiyle gündeme getirdiği sorunun sosyal medyada birçok etkileşim alması üzerine İBB yönetiminden işçilerin mağduriyetine son verecek adım geldi.

İşçi Haber’in sosyal medya hesaplarından da paylaşılan habere yapılan yorumlarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun defalarca kez etiketlenerek eleştiri yağmuruna tutulması İBB yönetiminin dikkatini çekmiş olacak ki maaşlar bugün işçilerin hesaplarına yatırıldı.

İşte gelen tepkilerin bazıları…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Enerji A.Ş.’den konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, bir süredir mağdur edilen işçiler benzer sıkıntıların tekrar yaşanmamasını talep ediyor.

BU İLK DEĞİL! ENERJİ İŞÇİLERİ 'İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET' TALEBİYLE EYLEM DÜZENLEMİŞTİ

14 Mart 2024 tarihinde İstanbul Enerji AŞ’de çalışan işçiler, İstanbul’un birçok noktasında “Sefalet ücretlerine razı olmayacağız” diyerek oturma eylemi düzenlemişti.

“İnsanca yaşayacak ücret” talep eden enerji işçileri, iş bırakma eylemi yaparak 18 Mart Pazartesi günü İBB Saraçhane binası önünde toplanmış ve burada "haklıyız, kazanacağız" sloganları eşliğinde haklarını savunmuşlardı.

İBB OYALAMA TAKTİĞİNE BAŞVURMUŞTU

İşçiler adına konuşan Süleyman Keskin, İBB yönetiminin aylardır kendilerini oyaladığını belirtmişti.

Bu kentte, tek aydınlatamadıkları yerin, kendi evleri olduğunu kaydeden Keskin, "İki yıldır bizden çalınanları, hakkımız olanları istemek için geldik. İki buçuk ay boyunca burada yetkililere dil döktük. İşçi arkadaşlarımız geldi, anlattılar. Tüm yetkililerin, bize verdikleri tek bir cevap var, 'Haklısınız, bekleyin ilerde düzelteceğiz'. Yıllardır bekliyoruz. Sorunun çözüme kavuşması için işçi arkadaşlarımızla beraber dil döküyoruz. Oyalamak dışında hiçbir adım atmayanlar, bugün de yüzlerce enerji işçisinin taleplerini görmezden gelmeye çalışıyorlar. Tek bir isteğimiz var, bizden çaldıklarınızı geri verin." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *