"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri İşçiler Kartal’da birleşti: Düşük ücretlere ve hayat pahalılığına direniyoruz!

İşçiler Kartal’da birleşti: Düşük ücretlere ve hayat pahalılığına direniyoruz!

İstanbul Kartal Meydanı'nda 20 Ekim 2024 tarihinde düzenlenen mitingde işçiler, düşük ücretler, hayat pahalılığı ve savaş politikalarına karşı birleşerek taleplerini dile getirdi.

Dün İstanbul Kartal Meydanı'nda, İşçi Emekçi Birliği tarafından düzenlenen miting, “Düşük ücretlere, hayat pahalılığına, vergi soygununa, savaş politikalarına karşı topyekûn direniş” sloganıyla gerçekleştirildi. Katılımcı siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı miting, kortej yürüyüşüyle başladı.

Direnişçi İşçiler Taleplerini Dile Getirdi

Mitingde, As Plastik, Perfetti, Tarket, Polonez işçileri, belediye işçileri ve Santa Maria inşaatında çalışan işçiler, kendi mücadelelerini ve taleplerini katılımcılara aktardı. Etkinlikte, “Kahrolsun emperyalizm, siyonizm, gericilik”, “Direnen Filistin kazanacak”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “İşçi ve emekçilerin sorunlarını işçi sınıfı iktidarı çözer” gibi mesajlar içeren pankartlar dikkat çekti. Ortak basın açıklamasını Kutay Soybil okudu.

Vergi Artışları ve Sermaye Soygununa Tepki

Soybil, katılımcılara seslenerek, “Düşük ücretler ve hayat pahalılığı konusunu burada bulunan herkes her gün kat be kat yaşıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Dünyanın en fazla kâr eden 250 inşaat firmasının 43’ü ülkemizden ve bunların 20’si geçtiğimiz yıl tek bir kuruş vergi vermedi. Biz işçiler, emekçiler, ücret ve maaşlarımızdan kesilen vergilerin yüzde 124 arttığını görüyoruz. Sermayenin bu soygun saldırısına karşı direnişimizi büyütelim. İnsanca bir yaşam için mücadele edelim” dedi.

Temel İnsan Hakları İçin Mücadele Vurgusu

Soybil, barınma, eğitim, sağlık, doğal gaz, elektrik ve ulaşımın en temel insan hakları olduğunu vurgulayarak, bu ihtiyaçların ücretsiz olması için mücadelenin önemine dikkat çekti. Ayrıca, savaş politikalarının işçi-emekçilere ölüm ve sömürü dışında bir şey getirmeyeceğini belirtti.

Resim

Yeni Bir Düzenin Gerekliliği

Son olarak Soybil, “Bizim yaşamamız için bu düzenin baştan aşağı yıkılıp, işçiler, kadınlar, halklar ve öğrenciler tarafından yeniden kurulması gereklidir” şeklinde konuştu. Miting, katılımcıların coşkulu destekleriyle sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *