Doğal afetler başta olmak üzere birçok olayda ilk müdahelede bulunan itfaiye emekçilerinin sorunları henüz çözüme kavuşmuş değil. Tüm doğal afetlerde en ön safta çalışarak ter döken itfaiye çalışanları itfaiyeciliğin meslek olmasını talep ediyor. Her zaman ilk yardıma koşanlardan olan itfaiye çalışanları haklarının tam olarak verilmediğini belirterek çalışma şartlarında düzenleme tapılmasını istemektedir.
Taşeron itfaiyeciler uzun süredir kadroya alınmak isteyerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekleyen taşeron itfaiyeciler artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadro bekliyorlar.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere, belediye şirket işçilerine ve TYP işçilerine kadro gelecek mi sorusuna cevaben taşerona kadronun ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söyledi. Bakanlıktan yapılan belirsiz açıklamaların ardından pes etmeyen taşeron işçiler, kadro taleplerini sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada duyurmaya devam ediyor.
90 BİN TAŞERONA KADRO SON DURUM
Bakan Bilgin, 90 bin taşeron işçinin kadroya geçişi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." sözlerine yer verdi.
Deprem felaketi ve seçim gündemi nedeniyle KİT, taşeron ve belediye şirket işçilerinin kadroya alınma durumunda ertelenme beklenirken Bakan Bilgin güncel bir açıklamada bulunmadı.