"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2409 %0.06
37,0648 %0.08
2.299.955 %0.091
3.017,18 0,83
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Kademeli emeklilik mağdurlarından çözüm çağrısı: Yeniden Refah Partisi ve EMADDER'den tepki

Kademeli emeklilik mağdurlarından çözüm çağrısı: Yeniden Refah Partisi ve EMADDER'den tepki

Yeniden Refah Partisi'nin TBMM'ye sunduğu kademeli emeklilik mağduriyetlerinin giderilmesi önerisi, iktidar tarafından henüz dikkate alınmadı. EMADDER ve mağdurlar, adaletsizliğin bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Kademeli emeklilik mağdurları, yaşadıkları adaletsizliğin bir an önce giderilmesini talep ediyor. Yeniden Refah Partisi milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Kademeli Emeklilikte Mağduriyetin Giderilmesine İlişkin Kanun Teklifi, iktidar çoğunluğunun henüz bir adım atmaması nedeniyle eleştiriliyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “1 güne 17 yıl emeklilik farkı adaletsizdir. 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişini yapmış olanlar 43 yaşında emekli olurken, aynı tarihten sonra sigorta girişi yapanlar 60 yaşına kadar çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum, ağır bir adaletsizliğin yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Kılıç, hükümetin bu konuda gerekli adımları atması gerektiğinin altını çizerken, “Bu akıl tutulmasının bir an önce düzeltilmesi, hükümetin öncelikli görevidir” dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin bu açıklamaları, emeklilik mağdurları tarafından büyük bir destekle karşılandı. EMADDER, Kılıç’ın açıklamalarını teşekkürle karşıladı ve “1 günün cezası 17-20 yıl olamaz” diyerek, sorunun çözülmesi için çağrıda bulundu. EMADDER ayrıca, hükümete ekonomideki iyileşmelerin yanında, eşitlik ilkesine uygun hareket ederek kademeli emeklilik mağduriyetini ortadan kaldırma çağrısında bulundu.

“Unutulan EYT kademesini, yarın çok geç olmadan bugün çözümüne kavuşturun” diyen EMADDER, konunun tüm muhalefet tarafından desteklendiğini belirtti ve iktidara bu konuda ortak bir irade ile çözüme gitmeleri çağrısında bulundu.

Yeniden Refah Partisi’nin ve Sayın Kılıç’ın bu konudaki duyarlılığı, mağdurların mücadelede yalnız olmadığını hissettirdi. EMADDER, bu destek için teşekkür ederek, konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *